Chik Corea Electric Band 1. Jula 2017 u Beogradu

U okviru tureneje legendarni sastav predvođen kultnim džez pijanistom, održaće koncert  pred beogradskom publikom, 1. jula ove godine u Kombank Areni.

Chik  Corea  se smatra jednim od najvažnijih džez muzičara i kompozitora svoje generacije. Mnoge od kompozicija američkog džez i fuzija pijaniste, klavijaturiste i kompozitora Chik  Coree  smatraju se za jazz standard. Kao član Miles Davis ‘bend-a 1960, učestvovao je u nastanku električnog pokreta  jazz fusion.

Zajedno sa drugim muzičarima tokom saradnje 1980-ih i 1990-ih, istraživao je  različite muzičke stilove.

Njegovi koncerti su doživljaj , muzika koju izvodi je uvek iznenađujuća.

Solo karijeru Chick Corea je počeo  još 1966. godine.

Jazz ansambl “The Chick Corea Elektric Band” zaista  je uneo revoluciju u umetničku formu. Na debi albumu koji su izdali daleke 1985 godine  spojili su  jazz, rock, latino i funk sa zvučnim  izumima koji i danas  zvuče futuristički.

Tokom bogate diskografske  karijere Chick Corea, je izdao  brojne albume. 63 puta je bio nominovan a 22 puta je  osvojio  prestižnu  Gremi nagradu. Posle više od  pet decenija kreativnosti i umetničke delatnosti koja je prosto zapanjujuća. Chick Corea  je dostigao status žive legende.

Takođe  3 puta  je bio dobitnik  nagrade  Latin Grammy Awards u kategoriji Najbolji instrumentalni  album.

Chik je je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri. Počevši od  klasičnog stila do avangarde,  od bebopa do jazz-rock fuzije, od  dečijih pesama, do kamernih i simfonijskih dela. Neumorno kreativni duh Chick Coree  nastavlja da ide  stalno napred.

Zato ne čudi da ima kultni status na muzičkoj sceni.

Nikada nije bio produktivniji nego u 21. Veku. Bilo da svira akustični klavir ili električne klavijature, vodi više bendova, nastupa solo ili sarađuje sa značajnim muzičkim imenima. Tri puta je nominovan  za “Umetnika godine”. I dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umetnost. NewYork Times je  jednom napisao, da je on  “svetiljka uzavrele i večne mladosti.”

S obzirom na zapanjujućih obim  snimljene diskogradije  nije preterano nazvati Chick Corea jednim od najplodnijih kompozitora druge polovine 20. veka.

Nadamo se da će beogradska publika uživati 1 jula u Kombank Arena.