Kiki Lesendrić&Piloti – Prvi put na turneji u Kanadi

Kiki Lesandrić koncerti

Posle izdavanja najnovijeg albuma pod nazivom  „Širom zatvorenih očiju“  koji je u kratkom vremenskom periodu dostigao fantastičnu prodaju, Kiki Lesendrić i „Piloti“  krenuli su na veliki regionalnu  turneju aprila  2016g.

Turneja se nastavlja i ove godine. Kiki i Piloti po prvi put u svojoj karijeri održaće koncerte u Kanadi.

Koncerti  Kanada

Petak 12 maj u   21:00h, -Windsor:   Olde Walkerville Theatre , 1564 Wyandotte St.E

Subota 13. maj  u 21:00 h- Toronto, Opera House, 735 Queen Street

Nedelja 14.maj    u 20.00 h-   Ottawa:

Ljubitelji popularnog benda imaće priliku da uživaju u njihovoj muzici i sjajnoj energiji koju na koncertima  dele sa svojim fanovima.

Daleke 1981 godine Kiki je osnovao popularni rok bend Piloti.

Zahvaljujući nastupima po klubovima i pesmama orijentisanim u modernom stilu, osvojili su publiku, brzo. Prvi debi album izdali su u septembru 1981.

Juna 1982. godine objaviljuju drugi LP pod nazivom  “Dvadeset godina”

Album pod nazivom “Kao ptica na mom dlanu” objavljen u junu  1987. doneo im je veliku popularnost. Na ovom albumu izdvojila se pesma “Kada sanjamo”.

Juna 1988. godine objavljen je album pod imenom  “Osmeh letnje noći”

1996 g. izdaju album „Dan koji prolazi zauvek“ i nakon  toga grupa  prestaje sa radom. 7  izdatih albuma i 3 kompilacije dostigli su veliki  tiraž. Devedesetih godina ubrajali su se u najpopularnije bendove  domaće scene.

  1. godine su se ponovi okupili i od tada nastupaju pod imenom Kiki Lesandrić & Piloti. Iste te godine Kii Lesandrić je  objavio  svoj prvi solo album pod nazivom  „Mesec na vratima“. Ovaj album pripremao je više od godinu dana, a u njemu su učestvovali  vrsni muzičari iz zemlje i inostranstva.

Svoj talenat dokazao je mnogi puta ne samo kao pevač već i kao  kompozitor i producent. Osim što je pisao i komponovao skoro sve pesme Pilota, Kiki je napisao neke od najvećih hitova za druge pevače. Pomenućemo „Kolačiće“ za Marinu Perazić, zatim „Barakuda“ i „Arija“ koje je interpretirala  Viktorija, i pesmu za  Zdravka Čolića  pod nazivom  “Spavaju li oči nebeske“

Radio je za diskografske kuće „Universal“ i „Polygram  kao producent i kompozitor.

„Zaboravljeni“,  „Pun mesec nad Beogradom“, „Balkanska pravila“, „Sivi kamion crvene boje” su filmovi i serije za koje je takođe uspešno radio muziku.

Tokom boravka u Grčkoj sarađivao je sa brojnim  tamošnjim zvezdama.

Nastupao je na festivalu  Exit, Belgrade beer fest-u kao i brojnim drugim festivalima. U oktobru  2010. održao je koncert u Kombank Areni, kojim je samo potvrdio status  jedne od najvećih rok-zvezda na ovim prostorima.

Današnja postava  benda

Kiki Lesendrić – vokal, gitara

Vladimir Negovanović – gitara

Marko Nikolić – bas

Olga Popović – vokal, violin

Vladimir Migrić – bubnjevi

Vladimir Preradović – klavijature