Ceca koncert Toronto 2016

Svetlana Ceca Ražnatović

 3 i 4 juna 2016 godine Svetlana Ceca Ražnatović  održaće po prvi put koncerte u Kanadi. Publika u ovom delu dijaspore  će imati priliku da uživa u njenim velikim hitovima.

Ceca u Kanadi konacno

2005 je bio najozbiljniji pokusaj da se organizuje koncert u Torontu, ali je zbog problema sa vizom, sve palo u vodu. Sada konacno  sve izgleda dobro i u Junu  ce se odrzati prvi koncert Cecin u Kanadi. Uskoro cemo Vam dati sve detalje , za sada samo najava koncerta .

Kada je imala samo 15 godina Svetlana Ceca  Ražnatović izdala je prvi album pod nazivom  “Cvetak zanovetak# , sa kojim je stekla popularnost i postala poznata. Zatim su usledili  brojni albumi i hitovi koji su doprineli da se vine u estradni vrh, a od 1995 godine postala je  najtraženija pevačica na estradnoj sceni.

Rođena je 14. juna 1973. godine u malom mestu Žitorađe smeštenom na jugu Srbije. Još od malih nogu  ispoljavala je ljubav prema pevanju, da bi  već u petoj godini nastupala  na lokalnim priredbama. Simpatičnu devojčicu su svi voleli zbog  njenog dara pa su je već u najranijem uzrastuje proglasili  lokalnom  zvezdom. Osim dečijih pesmica u tom dobu, pevala je i  pesme tadašnjih zvezda Vesne Zmijanac i  Snežane Đurišić.

Prekretnica u karijeri Cece bio je festival Ilidža 1988. godine, kada je sa 14 godina prvi put nastupila na festivalu folk muzike na kojem je osvojila  nagradu publike. Bio je to veliki uspeh za devojčicu tih godina i veliki podstrek za napredak u karijeri.

Uskoro je snimila  prvu ploču pod nazivom  “Cvetak zanovetak”. Saradnici na ploči bili su  pozanti tadašnji kompozitori Mirko Kodić i Doca Ivanković. Cecina pesma ubrzo je našla svoj put do publike i Ceca je na neki način ovom pločom  započela uspešnu muzičku karijeru. “Ludo srce” i “Pustite me da ga vidim” su albumi koje je izdala naredne godine . Ozbiljne ljubavne pesme sa ovih albuma  su zapažene i  bile su jedne od najslušanijih na radio stanicama.

Album izdat 1991 godine pod nazivom “Babaroga# bio je pravi preokret u Cecinoj karijeri. Ovim albumom  Ceca  je definitivno najavila da je postala prava pevačica.

Najuspešnija godina u karijeri Cece smatra se 1993 kada je objavila album pod nazivom Kukavica, delo legendarnog tandema Marine Tucaković i njenog supruga Aleksandra Radulovića Fute. Bilo je to nešto potpuno novo na tržištu folk muzike.Pesmu Kukavica Ceca je otpevala veoma emotivno, pa ne čudi da je postala hit godine.

Najuspešnija  godina u karijeri, krunisana je  koncertom u Beogradu, na Tašmajdanu, pred oko 10.000 ljudi.

“Ja još spavam u tvojoj majici” je naziv albuma izdatog 1994 g. koji je takođe postigao uspeh i bio propraćen velikom  jugoslovenskom turnejom koja se završila, takođe koncertom u Beogradu, u Hali Pionir koja je bila puna do poslednjeg mesta.

Te iste godine Ceca je upoznala  pravu ljubav, i upustila se u vezu sa dvadeset godina starijim Željkom Ražnatovićem  Arkanom, na koju javnost nije blagonaklono gledala. Februara 1995. svoju ljubav krunisala je brakom. Bila je to po mnogima svadba decenije. Više niko nije pričao o tome da Cecina i Željkova veza nije u redu.

Mnogi su očekivala da će udajom Ceca prestati da se bavi pevanjem. Ne samo da se  to nije desilo,  već je narednih godina  Ceca postigla još vrtoglaviji uspeh sa albumima “Fatalna ljubav” i “Emotivna luda”.

Album pod nazivom  CECA 2000 objavila je 1999 g. Sa albuma izdvojili su se hitovi:  ”Crni sneg”, “Drugarice”. “Crveno”, “Dokaz”, ”Crni sneg”, “Drugarice”.

Nakon velike lične i porodične tragedije koja se desila 2000 godine ,Ceca se povukla iz javnog života. Dve godine kasnije  izdala je album, na kome su se izdvojile pesme “Zabranjeni grad”, “Decenija”, “Dragane moj”. Posle izdavanja albuma Decenija,  krenula je na evropsku turneju, tokom koje je pevala u svim većim evropskim gradovima. Verna publika u dijaspori punila je dvorane do poslednjeg mesta.Ovaj album  jedan  je od naprodavanijih Cecinih izdanja. Turneju je krunisala veličanstvenim  koncertom na prepunoj Marakani u Beogradu.

Zatim slede albumi “Gore od ljubavi” (2004); London MIX (2005), Idealno loša (2006), Ljubav živi (2011), C-Club (2012) i Poziv (2013). Većina pesama sa ovih albuma postali su hitovi.

Koncertom na Ušću prevazišla je sve svoje velike domete. Nastup  pred oko 150.000 ljudi bio je pravi spektakl.

Ceca je tokom karijere sem u dijaspori  uspešne koncerte održala i u Sloveniji i Makedoniji, koji su pokazali da je najveća balkanska zvezda, i da je voli publika  svih nacionalnosti, i generacija.

Svetlana Ražnatović zna tajnu uspeha, kako ostati i opstati na vrhu duži niz godina.

Najave koncerata za 2016 godinu

16.04.2016- Kranj, Slovenija | Sportska dvorana “Zlatno polje” (Info)

07.05.2016- Paralija, Grčka