Čikaške Perverzije pozorište u Torontu Kanada

 Pozorišne predstave u Kanadi

 

Kanadska turneja

15/11/2014– TORONTO- Isabel Bader Theatre

21/11/2014– EDMONTON- Stanley A. Milner Theatre

22/11/2014– CALGARY – Engineered Air Theatre

23/11/2014– VANCOUVER- GRANVILLE ISLAND STAGE

Predstava Čikaške perverzije prvi put je izvedena marta 1993 godine u Jugoslovenskom dramskom pozoristu. Posle izbijanja požara u ovom pozorištu ova pozorišna predstava postala je samostalni projekat glumaca, koje predvodi Dragan Gagi Jovanović. Po tekstu drame Dejvida Memeta „Seksualne perverzije u Čikagu“, pravljena je predstava, ali su je sjajni glumci koji igraju u predstavi nadogradili do urnebesne komedije.

Čikaške perverzije su urnebesna komedija, koja već više od dve decenije puni pozorišne sale , ma gde da se igra. U ovoj kultnoj predstavi igraju nenadmašni Dragan Gagi Jovanović, Dejan Lutkić, Branka Pujić i Olga Odanović.

U ovoj savremenoj, dopadljivoj i urbanoj američkoj drami koja prevazilazi granice lokalnog, govori se o potrebi za ljubavi, i preprekama da bi se ona ostvarila.Svako od likova prolazi kroz ljubavnu priču na svoj način, ne predajući joj se do kraja ,što dovodi do niza komičnih situacija ali i drame. Radnja ovog komada, smeštena je u „lude sedamdesete“. Nosioci radnje su mladi koji iako odrastaju u novom emancipovanom svetu, imaju vanvremensku potrebu za toplinom, razumevanjem i ljubavi. Junaci predstave prolaze kroz niz urnebesnih situacija, ali u isto vreme pred gledaoce postavljaju i univerzalna pitanja o potrebi za ljubavlju i nemogućnosti njenog ostvarenja.

S obzirom da je tekst po kome je predstava rađena nastao početkom sedamdesetih godina, u periodu hipi pokreta i seksualne revolucije, a u to vreme, korišćene su jake i bezobrazne reči seksualne konotacije, što se smatralo nekim vidom emancipacije, pa stoga se nekome ova predstava može učiniti napadna i banalna. Glavni lik u predstavi Barni, nepristojnim i bezobraznim rečima i gestovima, prosto zasipa, a usput jako laže svog prijatelja. Svako od vas je bar jednom u životu sreo lik poput Barnija, to su likovi avioni-kamioni koji lažu bezgranično i bez stida.

Ne zgražavajte se nad rečima i neka vam vam one ne budu primat nad suštinom. Savetujemo da pogledate predstavu bez predrasuda i da se dobro zabavite.

U martu 2014 godine Čikaške perverzije izvedene su čak četiri puta u Beti Olifant teatru u Torontu, a zatim u Stenli teatru u Vankuveru. Po rečima organizatora, predstava je za osam dana doživela šest izvođenja u ova dva kanadska grada, dok je veliki broj ljudi ostao bez karata.

Inserte iz predstave Čikaške perverzije možete pogledati na linkovima https://www.youtube.com/watch?v=1KCvQx2JQYY

https://www.youtube.com/watch?v=3l7CKJb1PUY

https://www.youtube.com/watch?v=hyzG8RbWVjU

Zbog ogromnog interesovanja gostovanje ove pozorišne trupe sa ovom predstavom planiran je za novembar 2014 godine.

Predstava Čikaske perverzije do sada je imala preko 450 izvođenja. Petstoto izvođenje predstave planirano je u Čikagu.

Glavni glumac u predstavi Čikaške perverzije Dragan Gagi Jovanović široj publici je postao poznat po ulozi Dragčeta u seriji “Moj rođak sa sela”. Da je i odličan pevač pokazao je u ovoj seriji izvodeći pesmu Ružo rumena koja je postala hit. Uloga Dragčeta u ovoj seriji samo je jedna u nizu maestralno odigranih uloga u pozorištu i na filmu. Za ulogu Barnia u predstavi “Čikaške perverzije” dobio je nagradu“Zlatna povelja”.

Dragan Gagi Jovanović jedan je od retkih glumaca srednje generacije koji već dve decenije briljira u glumačkim vodama i ima bogatu glumačku karijeru, koja se ogleda u brojnim ulogama u filmovima i pozorišnim predstavama za sva vremena, televizijskim serijama, kultnim replikama. Od 1991. stalni je član JDP-a u Beogradu. Sa svojim kolegama osnovao je rok pozorišnu grupu “The Kuguars”.