Željko Bebek koncerti povodom 40 godina karijere

Željko Bebek

Jedan od najvećih rok pevača na ovim prostorima, Željko Bebek 40. godina uspešne karijere obeležava turnejom pod nazivom “Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar”. Prvi  premijerni koncert povodom jubileja  održan je avgusta meseca u Dubrovniku ,  a već početkom novembra 2015. kreće slavljenička turneja na kojoj će nekadašnji pevač “Bijelog dugmeta”, najpoznatije rok grupe sa prostora Ex Jugoslavije, održati koncerte  u sledećim gradovima:

2 novembar 2015    Zagreb dvorana Vatroslav Lisinski

4 novembar 2015  Beograd  dvorana Sava Centra

27 novembar 2015  Sarajevo dvorana Skenderija

1 decembar 2015  Ljubljana  Cankajrev dom

Za  2016. godinu planiraju  se koncerti i u  drugim gradovima.

U vrh muzičke scene harizmatični  Željko Bebek vinuo se početkom sedamdesetih godina kao pevač grupe  “Bijelo dugme”koju je  napustio 1984. godine, kada je započeo uspešnu solo karijeru.

Arsen Dedić, Đorđe Novković, Zrinko Tutić, Miroslav Rus, su autori pesama koje Zeljko Bebek svojim karakterističnim vokalom, napravio  hitovima.

Tokom  muzičke karijere izdao je devet studijskih albuma sa Bijelom Dugmetom , 12 solo i nekoliko albuma uživo. 2014 godine izašla je antologija  pesama sa četiri CD-a.

Za ovog pevača kao da je vreme stalo. Još uvek sa velikim entuzijazmom raduje se koncertima kojima će obeležiti svoj jubilej.  Na koncertima izvodiće hitove Bijelog dugmeta i svoje pesme uz pratnju pratećeg rok benda,  simfonijskog i tamburaškog orkestra.

Na konferenciji za štampu povodom najave turneje izjavio je da će mu se ispuniti san da pesme koje je godinama pevao u rok verziji, će sada zvučati mnogo ozbiljnije uz pratnju simfonijskog orkestra. Nada se da će publici prirediti doživljaj za pamćenje.

Željkova publika koju čine tri generacije voli sve njegove pesme.

Na koncertu u  Beogradu  na repertoaru će biti pesme “Bijelog dugmeta” a naravno, i pesme koje su obeležile Željkovu karijeru posle “Bjelog dugmeta”. Nadamo se da će neprevaziđeni hitovi  Kad bi’ bio bijelo dugme, Ima neka tajna veza, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Sve će to mila moja, Sanjao sam noćas da te nemam, Selma, Odlazim, Oprosti mi što te volim, Gdje sam bio s kim’ sam pio, Kaldrma, Zuta ruža s Dunava, Tijana,  Kaldrma, Laku noć svirači,  oduševiti   publiku.

Karijera Željka Bebeka uprkos usponima i padovima i dalje traje.

Koncertna turneja zvezde ex yu scene,  „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“  biće kruna  40 godina duge karijere, tokom koje je ovaj popularni pevač  ostao u vrhu  muzičke scene regiona.