Zdravko Čolic Toronto koncert

Zdravko Čolić

Koncert Zdravko Čolic – Toronto

 

5 Decembar  2015

9:00pm – Sound Academy, (ex DOKS) Toronto, ON, Canada.

U sklopu  jedne od najvećih turneja u karijeri pod nazivom “Vatra i barut”, Zdravko Čolić će održati koncert  5 decembra 2015 u Torontu. Biće to još jedan koncert  za pamćenje, i vrhunski spektakl, kao i uvek kada su u pitanju koncerti najpopularnijeg pevača na prostorima Ex Jugoslavije i šire.

Šta napisati o pevaču koji je najveća zvezda  regiona duže od četrdeset godina, a da to već nije napisano. Pojedinosti iz njegove karijere i njegovog života već su poznate publici.  Lakoća sa kojom Zdravko Čolić vlada već decenijama scenom  je neverovatna i svojstvena samo njemu. Nema ni jedne njegove pesme koja nije pronašla put  do publike, jer dolazi iz srca.U tome leži tajna njegove  duge karijere i popularnosti. Zapravo emocija i iskrenost  koju unosi u  svaku pesmu, izdvojile su ga i učinile pevačem čiji je vek trajanja neograničen.

Veliki profesionalac, uvek neposredan i iskren, temperamentan, veran svojoj publici kojoj uvek pripada, najkraće to je Zdravko Čolić. Na našoj  muzičkoj sceni malo je takvih pevača.

Na svakom koncertu već sa taktovima prve pesme Čola podiže atmosferu do usijanja. To ga prati još od 1978 godine, od turneje pod nazivom  Putujući zemljotres,kada je  srcima publike i scenom  zavladao zauvek.

Prvi muzički nastup imao je kao gimnazijalac na  lokalnom takmičenju u Bijeloj u Boki  Kotorskoj. 1969 godine Zdravko Čolić se priključuje  poznatoj sarajevskoj grupi  “Ambasadori”,  u kojoj se zadržao dve godine Na poziv Kornelija Kovača pridružuje se Korni grupi. Posle samo 6 meseci nastupanja u ovoj grupi vraća se u Sarajevo da bi  solo karijeru započeo 1972 godine na festivalu “Vaš šlager sezone” sa pesmom  Kemala Montena “Sinoć nisi bila tu”, sa kojom je osvojio treće mesto publike i nagradu za interpretaciju. Od tog momenta njegova karijera krenula je uzlaznom linijom.

Kornelije Kovač, Goran Bregović, Arsen Dedić, Đorđe Balašević, Kemal Monteno, Đorđe Novković, Bora Đorđević, Dino Merlin, su zvučna imena sa kojima je Zdravko sarađivao  tokom svoje duge karijere, snimajući njihove  kompozicije koje su postale poznati hitovi. Zadnjih godina  muziku i tekst za većinu svojih pesama pisao je sam Zdravko Čolic. Hajde, hajde Jasmina, Majsko sunce, Mangupska i Esma su neke od njih.

Početak koncerta  u Torontu zakazan je u 21 čas. Dođite,  biće nezaboravno, kako uz Čolu jedino i može  biti.  Ljubitelji njegovih pesama  ponovno će se podsetiti starih hitova, uživati u novim,  na još jednom vrhunskom koncertu.