Ana Bekuta koncert u Beogradu povodom 30 godina karijere

Ana Bekuta

30. godina uspešne karijera Ana Bekuta obreležiće solističkim koncertom u Sava Centru 19. oktobra 2015 godine.

Iako ovaj jubilej zaslužuje koncert u  Kombank Areni koja bi verovatno bila puna,on se održava u Sava Centru, jer prema prema rečima Ane, Sava Centar je prostor u kome se ona oseća najbolje.

Pevačica odličnih vokalnih mogućnosti, održala je već 4 puta koncerte u Sava Centru, koji su ostali upamćeni po odličnoj atmosferi. Nadamo se da će i ovoga puta biti tako.

Rođena kao Nada Polić , muzičku karijeru izgradila je pod umetničkim imenom Ana Bekuta.

Iza nje je dugogodišnja karijera ,obeležena velikim brojem hitova i nastupima kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Izvanredan glas, dobre pesme, veliki profesionalizam učinili su da njena karijera traje uspešno već 30 godina.

Prvi počeci vezani su za nastupe  po hotelima širom tadašnje Jugoslavije. Repertoar koji je izvodila bio je šarolik, od narodnjaka do ruskih romansi.

Na sceni se pojavila 1981. godine kao pevačica benda “ANABE”, da bi tek 1985. godine objavila  prvi album  pod nazivom Ti si mene varao, u izdanju  PGP RTB, čiji je producent  bio poznati kompozitor Predrag Vuković Vukas, koji je ujedno bio i autor muzike i aranžmana za sve pesme na albumu. Na albumu izdvojila se pesma „Ja nisam rodjena da zivim sama“ koja je postala  veliki hit. Posle izdavanja ovog albuma karijera Ane Bekute krenula je uzlaznom linijom.

1986 snimila je drugi album pod nazivom “Ti mi trebaš”. Istoimena pesma sa ovog albuma takođe je ubrzo postala veliki hit.

Slede izdavanje albuma

1987 – Samo ti

1988 – Uvek Postoji Nada

1989 – Stani, stani zoro

1991 – Tu sam ruku da ti pruzim

1993 – Pitas kako zivim

1995 – Taj zivot moj

1996 – Opet imam razlog da zivim

1998 – Sve je bolje od samoće

2000 – Kriv si samo ti

2001 – Svirajte mi onu pesmu

2003 – Dve suze

2005 – Brojanica

2006 – Manite se, ljudi

2009 – Blago Meni

2013 – Hvala ljubavi

Do sada je izdala17 albuma.

Od početka svoje karijere u samom je vrhu srpske narodne muzike.Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na festivalima. Pesme, Ja nisam rođena da živim sama,Rano moja, Stani, stani zoro ,Tugo moja crnooka ,Tu sam ruku da ti pružim ,Veseljak, Kralj ponoći ,Zlatiborske zore ,Imam jedan život ,Pitaš kako živim, Brojanica, Umri muški  i još mnogo drugih godinama se slušaju i godinama će se još slušati.

Za razliku od mnogih pevačica  koje su karijeru izgradile na skandalima, Ana Bekuta  publiku privlači svojim pesmama i vokalnim sposobnostima.