Novi album Željka Joksimovića

Željko Joksimović

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na Balkanu i jedan od najboljih pevača, Željko Joksimović, posle pauze od šest godina izdao je novi album, koji potvrđuje njegov talenat i ljubav prema muzici.

Pravo da prvi  uživaju u novim pesmama Željka Joksimovića imali su korisnici mts mreže, jer je ovo prvi put da je neki muzičar objavio nov album u obliku ekskluzivne aplikacije. Album je došao u vidu mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje, i stigao je  gotovo tri meseca pre CD izdanja.

Sve pesme sa novog albuma  već su se pojavile na Jutjubu. Prema komentarima na društvenim mrežama novi album  ispunio  je sva očekivanja.

Kao saradnici na albumu se pojavljuju Marina Tucaković, Leontina, Dejan Ivanović, Zvonko Pantović Čipi  i Lazar Cvetanovski  mladi kompozitor iz Makedonije.

Nazivi novih pesama jednog od najpopularnijh pop muzičara u regionu,  koje su se pojavile ekskluzivno na mobilnoj aplikaciji „mts Željko Joksimović“ su:

“Zvezda”: “Otvori mi oči”: “Ne daš mi mira”: “Isto je”: “Ranjena zver”: “Nisam te zbog lepote voleo”: “Znam”: “Dama”: “Olovni vojnik”: “Nisam znao da ti kažem da te volim”: “Zabluda”: “Nerado”.

Na konferenciji za štampu Željko je izjavio da je rad na ovom albumu trajao nekoliko godina, i da se potrudio  da svaka numera bude malo umetničko delo. Prema njegovim rečima više pesama je zaslužilo da bude A1, ali se on odlučio da to bude pesma’Zvezda’ – za koju on veruje  da će obeležiti njegovu karijeru.

Ljubitelje Željkovih pesama  obradovaće  vest da će ova velika zvezda u decembru održati koncert u Kombank Areni.

Njegova profesionalna muzička karijera ima kontinuiranu tendenciju uspona i  traje već duži niz godina.

Na festivalu Beogradsko proleće 1993, 1996 i 1997 postigao je veliki uspeh kao kompozitor. Nagrada za interpretaciju na festivalu “Pesma mediterana” 1998 otvorila mu je put za nastupe na  prestižnim međunarodnim festivalima u dva grada u Belorusiji, na kojima je 1999.g osvojio  Grand Pri.

Krajem devedesetih  godina komponovao je muziku za poznate  pozorišne predstave.

Prvi  solistički album izdat  2000 g proglašen je za najprodavanije izdanje “CITY RECORDS”-a za istu tu godinu.

Nakon izdavanja prvog albuma, usledile su brojne nagrade koje su bile potvrda  kvaliteta njegove muzike.

2004 godina bila je prelomna u njegovoj karijeri. Sa pesmom Lane moje  pobedio je  na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije. Pobeda mu je omogućila nastup u Istanbulu  na ovom prestižnom evropskom takmičenju, na kome je osvojio drugo mesto. Na istom festivalu  proglašen je za dobitnika specijalne nagrade za najboljeg kompozitora. Ova nagrada mu je otvorila put  ka vrhu muzičke scene u Evropi.

Narednih godina sa numerama koje je komponovao za druge pevače postiže velike uspehe na brojnim festivalima.   2005 godine izdao je drugi album pod nazivom “Ima nešto u tom što me nećeš” koji je zabeležio fanatastičan uspeh. Prodat je u tiražu od preko 500.000 primeraka.

Uspeh na  Pesmi Evrovizije postigao je i 2006  sa kompozicijom “Lejla” koju je izvela grupa “Hari Mata Hari” predstavnik Bosne i Hercegovine. Pesma je osvojila 3 mesto,  a Željko je proglašen prema mišljenju kompozitora učesnika Pesme Evrovizije  za najboljeg kompozitora, osvojivši nagradu  – COMPOSERAWARD 2.

2009 godine izdao je album Ljubavi koji je takođe postigao veliki uspeh.

Željko Joksimović posle osam godina  održaće koncert u Beogradu, 11. decembra u Kombank Areni. Na koncertu će osim starih hitova izvesti i numere sa najnovijeg albuma.