Jelena Rozga koncert u Torontu

Jelena Rozga koncert

Popularna pevačica  Jelena Rozga održaće koncerte u Torontu  i Calgariju.

Toronto-  9. oktobra 2015 godine. Maison Mercer, 15 Mercer street, Toronto, ON.   21h.

Calgari-11 oktobar  2015 godine .  Maarquee Beer Market & Stage , Calgary, Alberta,  21h

Rođena je  23. avgusta 1977. godine u Splitu. Još u detinjstvu pokazivala je interesovanje za muzikui i ples. Pre pevačke karijere, pošto je završila baletsku školu, uspešno se bavila baletom. Nastupe je imala u baletskim predstavama Hrvatskog narodnog pozorišta: Labudovo jezero, Trnova Ružica. i dr. Jaka želja za pevanjem potisnula je balet u drugi plan. Baletsku karijeru  napustila je 1996 godine, kada je prvi put nastupila na takmičenju Dora i osvojila drugo mesto sa numerom Aha.

Iste te godina  sa samo osamnaest godina, postala je pevačica poznate splitske  grupe Magazin, čiji je član bila do 2005-te. Hitovi „Da si ti ja“, „Nebo boje moje ljubavi“, „Minus i plus“  obeležili su njenu karijeru  kao članice grupe Magazin. Prema njenim rečima pridruživanjem grupi ispunila je svoju najveću želju a život joj se od tog momenta promenio iz korena. Kao pevačica grupe Magazin  doživela je veliku popularnost

2006 godine  napustila je grupu Magazin i krenula sa solo karijerom. Prvi nastup kao solo pevačica imala je na Dori sa pesmom „Oprosti mala“. koja je postala veliki hit.

Da uspeh nije slučajan, potvrdila je 2007 godine na festivalu u Splitu sa pesmom  „Gospe moja” kojom je osvojila Grand prix festivala. „Daj šta daš“  je pesma  takođe izvedena na ovom festivalu 2008-me, koja je proglašena za najslušaniju, a Jelena je  po treći put  osvojila nagradu za najslušaniju pesmu. Na splitskom festivalu 2010. godine nastupa sa  numerom „Bižuterija“ koja je postala  najveći hit tog leta, i najslušanija pesma na youtube u regionu. Drugi izdat album istoimenog naziva postao je najprodavaniji i osvojio je zlatnu ploču. Posle izdavanje drugog albuma usledila je velika i uspešna turneja sa  spektakularnim nastupima u  Zadru, Splitu i Zagrebu.

2012 i 2013 godinu obeležili su hitovi „Solo igračica”, „Dobitna kombinacija”, „Nirvana”, „Cirkus” i „Obožavam”.

Brojni hitovi  svrstali  su je među najpopularnije pevačice kako u  Hrvatskoj tako i u zemljama EX Jugoslavije.