Eros Ramazzotti Koncert u Beogradu

Eros Ramazzoti

Legendarni pevač  Eros Ramazzotti  po drugi put će se predstaviti beogradskoj publici na koncertu  zakazanom za 24. septembar 2015 godine u Kombank Areni. Jednog  od nаjpoznаtijih itаlijаnskih pevаčа i аutorа pop muzike naša publika već je imala priliku da čuje  2009. godine, kada je održao koncert za pamćenje  u prepunoj Kombank Areni.

Godinama su ga žene smatrale najzgodnijim pevačem svih vremena, a za njim su ludovale  mame, ćerke a čak i poneka baka.

Njegov glas je jedinstven i prepoznatljiv, zato ne čudi da ga slušaju čak i oni koji ne razumeju ni reč italijanskog jezika. Popularan  je u Italiji, i većini Evropskih zemalja kao i u Južnoj Americi. Većinu albuma  izdao je na italijanskom i španskom jeziku. Tokom duge karijere objavio je 11 studijskih albuma, tri kompilacije, tri lajv albuma, i 37 singlova.  Snimio je  duete sa najvećim muzičkim zvezdama, među kojima su Šer, Andrea Bočeli, Džo Koker, Karlos Santana, Tina Tarner i Lučano Pavaroti.  Prodao je preko 55 miliona  diskova.

Otra como tu, Piu bella cosa, Un’altra te, Fuoco nel fuoco, Parla con m’, Se bastasse una canzone, Dove c’e musica, Dimelo a mi, su naslovi najpoznatijih hitova Erosa Ramazzotija.

Još od malih nogu maštao je da mu muzika bude životni poziv.

Muzičku karijeru  započeo  je 1981 godine, prijavivši se na takmičenje  muzičkih talenata nа Kаstrokаro festivаlu , na kome je dospeo u finale sa autorskom pesmom  Rock 80. To mu je bila odskočna daska za potpisivanje ugovora sa izdavačkom kućom DDD. 1984.godine  trijumfovao je na festivalu Sanremo u kategoriji Nove nade sa kompozicijom Terra promesa. Singl  sa ovom numerom  objavljen u celoj Evropi  pretvorio je Erosa u svetsku muzičku zvezdu.

Do tada praktično nepoznati mladi pevač  izazvao je veliku pažnju ne samo medija već i muzičkih kritičara i publike.

Sledeće godine na kultnom festivalu Sanremo  osvojio je šesto mesto sa pesmom Una storia importante. Iako je po njegovom mišljenju pesma zaslužila bolji plasman, ubrzo je dospela na vrhove svih italijanskih top lista i postigla veliki uspeh.

Ubrzo nakon festivala u Sanremu izdao  je prvi album pod nazivom  Cuori agitate.

Pesma Adesso tu, donela mu je pobedu na Sanremu 1986 u glavnoj takmičarskoj večeri  Album pod nazivom  Nuoi Eroi na kome je objavljena pesma Adesso tu, Erosu je  konačno doneo  veliki  medjunarodni uspeh.

Treci album izdat 1987 pod nazivom In certi momenti postigao jos  još veći uspeh. Na devetomesečnoj turneji koja je usledila posle izdavanja ovog albuma koncertima je prisustovalo  preko milion ljudi.

Sa albumom  izdatim u proleće 1988.pod nazivom Musica e postiže jos veći uspeh.

Posle izdavanja kultnog albuma  In ogni senso 1990 godine  usledila je prva velika turneja preko Atlantika. Na svim koncertima u 15 zemalja JužneAmerike  stadioni  su bili krcati.  Nastupao  je u Radio City Music Hall-u u Njujorku pred prepunom salom. Turneju je završio veličanstvenim koncertom u Barseloni čiji je snimak  emitovan u celom svetu. 1991. Godine  izdao je  dvostruki live album Eros In Concert.

1994  bio je učesnik na dodeli MTV nаgrаdа u Berlinu.

Album Dove c’è la musica izdat 1996 godine prodаt je u šesnаest milionа primerаkа. i to je jedan od najznačajnijih  dogаđаjа u karijeri Erosa Ramazzotija.

Izdao je i je  sledeće albume:

–  Eros – 1997g.

–  Eros live – аlbum sа koncertnim snimcimа -1998g.

– Stilelibero – 2000g.

– 9 – 2003g.

-Calma apparente – 2005g.

– e² – 2007g.

–  Ali e radici – 2009g.

Poznato je da je Eros Ramazzoti majstor za pravljenje dobre atmosfere na koncertima bez obzira na veličinu prostora na kome se koncert održava. Karakterističan vokal ali i muzika koju on peva prepoznatljivi su širom sveta. Koncert u Areni je nešto što ne treba da propustite