Halid Beslic i Zeljko Bebek USA Turneja 2015 Chicago, NY, St Louise

2 legende zajedno, za svakoga po nesto, a pesme najvise. Dva vrhunska pevaca ce prirediti 3 koncerta u Americi u Martu i Aprilu 2015.
Miljacka i Sinoc sam pola kafane popio zajedno na istom koncertu. Izgleda obecavajuce, pa zasto ne bi proverili kako ce da to izgleda LIVE>

 

Halid Beslic i Zeljko Bebek koncerti USA 2015

Halid Beslic & Zeljko Bebek – New York
Subota April 4 , 8:00pm
Melrose Ballroom, 36-08 33rd St., Astoria, NY. Amerika.

Halid Beslic & Zeljko Bebek – St. Louis
Petak April 3 , 8:00pm
Orlando Gardens South, 4300 Hoffmeister, St. Louis, MO. Amerika.

Halid Beslic & Zeljko Bebek – Chicago
Subota Mart 28 , 8:00pm
Hanging Gardens Banquets, 8301 W. Belmont Ave., River Grove, IL. Amerika.

Verujemo da će  publika uživati u miksu narodne i rok muzike.

Malo je pevača koji se mogu pohvaliti uspešnom  karijerom kakvu ima Halid Bešlić. Posle više od 3 decenije provedenih na sceni, zaslužno je stekao status legende

Njegova karijera je već dugi niz godina uspešna,  a njegova popularnost je regionalnog karaktera. Poznato je da Halid na koncertima uvek daje sve od sebe, a  publika  to zna da prepozna i ceni, zato ne čudi njegova ogromna popularnost ne samo u Bosni već i u regionu.

Mnoge pesame koje je snimio postale su  veliki hitovi,  pesme za pamćenje, pesme koje imaju dušu i poseban šmek. I dan danas njegove pesme su rado slušane  u kafanama, na radiju,  na Tv-u.

Već 35 godina Halid Bešlić nastupa na koncertima širom zemlje i inostranstva. Peva i u malim i u velikim dvoranama,  Bosancima,  Srbima, Hrvatima, Slovencima, svima koji njegovu muziku i pesme vole. Na svakom nastupu napravi odličan dernek. Publika to zna da ceni, i zato se njegovi koncerti sa nestrpljenjem iščekuju.

Još kao učenik osnovne škole počeo je da se bavi muzikom, nastupajući u raznim kulturno umetničkim društvima.

Prvu singl ploču snimio je daleke 1979 godine, od kada njegova karijera kreće uzlaznom linijom.  Tokom duge karijere snimio je 19 albuma, koji su prodati u milionskim tiražima.  Iza njega je hiljade održanih koncerata širom sveta.

Ogroman doprinos  Halid Bešlić je dao na humanitarnom planu. Preko 500 humanitarnih koncerata  održao je širom zapadne Evrope.

Halid Bešlić legenda sevdaha,  već više od  trideset godina svojim pesmama i interpretacijom  osvaja publiku. Svojim pesmama i glasom dira u srce.

Najpoznatiji hitovi popularnog  bosanko hercegovačkog pevača su : “Eh, kad bi ti”, “Okuj me care”, „Put me zove”, “Neću neću dijamante” , „Zlatne strune”, „Jesen u meni”, „Žena mog života”, „Oči njene”, “Tebi Beograđanko”, „Miljacka” “Prvi poljubac”.

Definitivno  po broju snimljenih dueta Halid Bešlić drži rekord. Tokom bogate karijere snimio je dute sa brojnim pevačima. Najpoznatije duetske pesme su  “Sviraj nešto narodno” sa Donom Ares,”Tamburaši” sa Legendama, “Poletjela golubica”sa Harijom Varešanovićem.

 

Jedan od najlepših glasova na Balkanu, definitivno najbolji vokal na ovim prostorima  Željko Bebek  karijeru je započeo u sarajevskim grupama  Jutro i Kodeks, da bi je kasnije nastavio u poznatoj grupi Bijelo Dugme. Po napuštanju Dugmeta nastavio je solo karijeru.

Zahvaljujući grupi Bijelo Dugme , u kojoj je pevao od 1974 do 1984. godine stekao je veliku popularnost  na prostorima cele bivše Jugoslavije. Vreme dok je prvi vokal  Dugmeta bio Željko Bebek ujedno je bilo  i najplodonosnije i najbolje u eri postojanja grupe.

Iz perioda najveće slave s grupom  “Bijelo dugme”, ostali su u pamćenju koncerti kod Hajdučke česme 1977. i  tri velika koncerta  održana u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu 2005 godine. Sa Dugmetom Bebek je snimio osam albuma. Najveća je legenda nekadašnje sarajevske grupe ,,Bijelo Dugme“ i prvi pevač ove kultne grupe. Osim pevanja u Dugmetu iza Željka Bebeka je i duga zavidna  solo karijera, tokom koje je snimio veliki broj albuma sa pesmama koje su postali hitovi.

Croatia Records povodom obeležavanja 40. godina karijere Željka Bebeka  izdala je Antologiju Željka Bebeka na kojoj su se našle 53 najpoznatije pesme u njegovom izvođenju.  Na prvom cd-u  u okviru antologije našli su se neprolazni hitovi Bijelog dugmeta pesme Selma, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snegovi i šaš, Ne spavaj mala moja muzika dok svira, Ima neka tajna veza, Loše vino, Pristao sam biću sve što hoće, i druge.  Na drugom i trećem cd-u su hitovi iz Bebekove solo karijere: Sinoć sam pola kafane popio, Da je sreće bilo, Šta je meni ovo trebalo, Tijana, Gde sam bio s’ kim sam pio, Ožiljak i Kaldrma. Četvrti cd   sadrži duetske pesme  koje je pevač snimio sa Zanom, Halidom,  Alkom Vuicom, Žerom, Severinom, Crvenom Jabukom.

Njegov raspukli glas i snažna emocija sa kojom izvodi pesme Bijelog dugmeta, danas oduševljavaju mlađu generaciju.  Oni koji su voleli Bijelo dugme vole i Željka Bebeka.