Koncerti Željko Joksimović

 

Željko Joksimović koncerti turneje

Najava koncerata 2015

14.February 2015. Nemačka, Frankfurt – Union Halle

20 Mart 2015. Sofija – Dvorana Ndk Bugarska

27.Jun 2015. Bansko, Gradski Trg Bugarska

 ŽELJKO JOKSIMOVIĆ najava koncerata 2014

 • 11.OCTOBER 2014. VILAH – AUSTRIJA
 • 17. OCTOBER 2014. KOPAR – SLOVENIJA
 • 25. OCTOBER 2014. BEČ – AUSTRIJA
 • 31. OCTOBER 2014. NOVI SAD – SRBIJA

 Zeljjko Joksimovic turneje koncerti

Jedan od najpopularnijih izvođača zabavne muzike u regionu Željko Joksimović rođen je u Beogradu, detinjstvo je proveo u Valjevu gde je završio gimnaziju. U Beogradu je završio fakultet muzičkih umetnosti. Beogradu. Godine 1984. u Parizu, je pobedio na prestižnom muzičkom festivalu i poneo titulu Prva harmonika Evrope.

Njrgova profesionalna karijera počinje sredinom devedesetih godina, kada je kao kompozitor počeo da niže uspehe na festivalu Beogradsko proleće. 2000-te godine na festivalu Zlatna Tamburica u Novom Sadu sa kompozicijom “Zvone tambure” osvojio je prvo mesto. 1998 godine na festival Pjesma mediterana koji je održan u Budvi osvojio je nagradu za interpretaciju, koja mu je omogućila učešće na dva prestižna međunarodna festivala u Belorusiji, na kojima je osvojio Grand Prix.

Pesma “Telo vreteno”, koju je napisao zajedno s Draganom Brajićem bio je prvi veliki uspeh Željka Joksimovića. Pesma je postala hit, i nalazila se na svim top listama pop muzike, a postala je vrlo popularna i u zemljama ex Jugoslavije.

Godine 2000. Joksimović je objavio svoj ​​Drugi studijski album koji je nosio naziv Vreteno, Joksimović je objavio 2000 godine.

Široj publici je postao poznat kao predstavnik Srbije i Crne Gore   na “Eurosongu 2004.”. Sa pesmom Lane moje osvojio je drugo mesto. I dve godine kasnije ponovio je veliki uspeh na Eurosongu, kao kompozitor za pesmu “Lejla” sa kojom je grupa “Hari Mata Hari” predstavljala Bosnu i Hercegovinu. Pesma Lejla je osvojila treće mesto, a Željko Joksimović je dobio prestižnu nagradu za najboljeg kompozitora prema mišljenju svih kompozitora učesnika festivala. Veliki uspesi na Eurosongu promenili su tok njegove karijere. Ti prelomni trenuci dali su poseban pečat njegovom muzičkom opusu i kompozicijama koje su nastale tih godina.

Nagrađivan ja za muziku za pozorišne predstave, a oprobao se i kao kompozitor filmske muzike. Osnovao je svoju producentsku kuću “Minacord”. Nakon 2004 godine svi uspešni projekti nastali su u ovom studiju. Duetske pesme je snimio sa Dinom Merlinom i Harisom Džinovićem. Komponovao je za pokojnog Tošeta Proseskog pesme Čija si i Nesanica, kao i za i Halida Bešlića Miljacku..

Veliki uspeh u Evropi postigla je duetska numera I live my life for you koju je snimio sa austrijskom pevačicom Tamee Harrison. Ovu pesmu izdavačka kuća Worner uvrstila je u kompilaciju na kojoj se nalaze i numere Robi Wiliajmsa, grupe ABBA i ostalih.

IV ablum koji je zabeležio fanatastičan uspeh i tiraž od preko 500.000 primeraka izdao je 2005 godine u decembru. Ovaj album predstavlja svojim kvalitetom veliki korak u njegovoj karijeri.

 •  Željko Joksimović je bio predstavnik Srbije na Eurosongu u azerbejdžanskom gradu Bakuu. Sa pesmom “Nije ljubav stvar”, osvojio je 3. mesto na ovom takmičenju.

Željko Joksimović i Toni Cetinski, pevači izuzetnih vokalnih sposobnosti, dve regionalne muzičke zvezde, snimili su zajedničku pesmu Zabluda, koju je komponovao Željko Joksimović. Spot za ovu pesmu već je predstavljen publici i u startu je naišao na pozitivne reakcije.

Diskografija Željko Joksimović

Željko Joksimović Amajlija izdat 1999

 1. 7 godina
 2. Amajlija
 3. Habanera
 4. Pesma sirena [Budva ’98. laureat]
 5. Samo ti
 6. Nedam nikom da te dira
 7. Jos ne svice rujna zora
 8. 9 dan

Željko Joksimović  izdat 2001

 1. Rintam
 2. Nema tebi doveka
 3. Gadura
 4. Dukati
 5. Petak na subotu
 6. Kosa necesljana
 7. Balada
 8. Vreteno
 9. Sta ce meni vise od toga

2 Album Željko Joksimović – izdat 2002

 1. K’o da ne postojim
 2. Karavan
 3. Drska zeno plava
 4. Najmoje
 5. Tanana
 6. Varnice
 7. Hej, ljubavi stara
 8. Zaboravljas
 9. Jesi li me volela

Najveći hitovi Željka Joksimovića (2003), City records.

The best of (2005), Siti Rekords.

IV Album Ima nešto u tom što me nećeš – izdat 2005

 1. Ima nešto u tom što me nećeš
 2. Milo za drago
 3. Michelle
 4. Mila moja
 5. Crnokosa
 6. Zovi me
 7. Ne treba ti neko kao ja
 8. Lutko moja
 9. Lud i ponosan
 10. Idi na put

The Platinum Collection (2007), City records i Minakord.

Album Zeljko Joksimovic – Ljubavi   izdat 2009

 1. Ljubavi
 2. Zena za sva vremena
 3. Draga
 4. Stihija
 5. Sto moras da znas
 6. Nepoznat broj
 7. Tebi se dive
 8. Pola srca
 9. Dajem rec
 10. Idu dani

Izdati Singlovi I dueti

 1. Zeljko Joksimovic – Istina
 2. Zeljko Joksimovic – Lane moje
 3. Dino Merlin feat. Zeljko Joksimovic – Supermen
 4. Zeljko Joksimovic – Nije do mene
 5. Zeljko Joksimovic – Devojka
 6. Zeljko Joksimovic – Ono naše što nekad bejaše
 7. Miligarm feat. Zeljko Joksimovic – Libero
 8. Zeljko Joksimovic feat. Egzodusi – Dodji