DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (905) 669-6965 (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND
Shiping world wide, original only / Saljemo u sve zemlje sveta, samo originale
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
Folk (Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  DVD
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija

Zdravko Colic novi cd Vatra i Barut - 2013

Kupite originalni CD Zdravko Colic -2013 -klikni ovde

Stari majstor za dobre pesme Zdravko Colic je snimio svoj 14 -ti studijski album, pod naslovom Vatra i Barut. Ovaj put sa 12 novih pesama od kojih je devet pesama sam napisao. Pesme na ovom albumu su: Esma, Vatra i barut, Sarajevo, Ljubiti, Opušteno skroz, Šok šok, Ne govori mi da me više ne voliš, Slavljenicka, Rio, Sto ti dadoh, Samo pricaj, Zar se nismo shvatili.
Na albumu se pojavljuje i Vlatko Stefanovski, koji je ulepsao svojom svirkom dve pesme> Ovde mozete da cujete i vidite novu pesmu sa albunma Zdravka Colica, pogledajte spot za pesmu novu Colinu - Sto ti dadoh

ZDRAVKO COLIC - Snimio novi album 2010 .

Kupite originalni CD Zdravko Colic -2010

Pogledajte spot sa novoga albuma

 

Pesme na albumu

1. Kad pogledaš me preko ramena (muzika: Cola, tekst: Bajaga)
2. Manijaci (muzika: Cola, tekst: Goran Bregovic i Marina Tucakovic)
3. Autoput (muzika: Cola, tekst: Marina i Fahrudin Pecikoza)
4. Lili (muzika: Cola, tekst: Cola i Nikola Cuturilo)
5. Pamuk (muzika i tekst: Aleksandra Milutinovic)
6. Dajte nam svega (muzika: Cola, tekst: Bajaga)
7. Javi se, javi se (muzika: Cola, tekst: Marina i Bajaga)
8.Pricaj mi brate (muzika: Cola)
9. Obmana (muzika: Cola, tekst: Bora Đordevic)
10. Meni niko ne treba (muzika: Cola, tekst: Marina i Cola)
11. Ljubavnici (muzika: Cola, tekst: Marina Tucakovic)
12. Prolaze neke slike (muzika: Cola, tekst: Bajaga)
13. Poplava (muzika: Bajaga, tekst: Dušan Kovacevic

Cola mixuje novi CD

U studiju „Metropolis” Colu i njegovu producentsku ekipu fotografisao je naš slavni fotograf Branislav Rašic. U studiju su bili, osim Colica, producenti i aranžeri Nikša Bratoš i Voja Aralica. Medu njima je i cuveni inženjer zvuka Toni Kazins, suvlasnik studija „Metropolis” koji ce ove godine za svoj rad dobiti najprestižniju nagradu britanske muzicke unije. Branislav Rašic koji je inace jedan od oficijelnih fotografa benda „Rolingstons” i stari saradnik Zdravka Colica, bio je oduševljen novim pesmama.
- Pesma „Poplava” za koju je tekst napisao Duško Kovacevic je zaista velika pesma i ostace za sva vremena. A disko numera u kojoj pevaju zajedno Cola i Brega je ultrahit - rekao je Rašic.
Zanimljivo je da ce na osnovu Rašicevih fotografija, slikani omot uraditi naš poznati dizajner Dragan Stefanovic, koji vec dugi niz godina živi u Ženevi, a radio je cuvene omote prvih ploca Zdravka Colica i „Bijelog dugmeta”.
Colin CD pojavice se na Dan žena, 8. marta.

Zdravko Colic u DS Sound u

Imali smo priliku da ugostimo Colu u nasoj DS SOUND prodavnici u Torontu (tu se odrzala konferencija za stampu za nase medije iz Toronta 2001 godine Cola a i mi bili mladi i lepi)

Cola i vlasnik DS Sounda

Cola i Adis (menadzer Colin)na konferenciji za stampu

 

Pogledajte SPECIAL za ovaj mesec klikni ovde

 

ZDRAVKO COLIC - Zavicaj ,album 2007 .

pesme

Mangupska, Merak mi je, Zavicaj, Bembasa, Hajmo negdje nasamo,Sto puta, Rakija, Kao moja mati, Vrijeme, Nevjera,, Svadbarskom ulicom, Sacuvaj me Boze Njene ljubavi , Andjela

Ostali Colini CD

Zdravko Colic -Zavicaj 2007

 

Zdravko Colic DVD

Zdravko Colic Live dupli cd

Popularni pevac snimio novogodišnji šou

Cola i sto žena
Zdravko Colic ce Novu godinu docekati u svom domu, sa suprugom i dve cerke, a gledaoci RTS-a ce je docekati meraklijski uz Colinu pesmu „Merak“ i cak 100 žena koje ucestvuju u njegovom novogodišnjem šou-programu!

Zdravka smo preksinoc zatekli u studiju, okruženog reflektorima, kamerama i sa 100 žena koje su ga, sedeci na velikim ružicastim jastucima, gutale pogledom. Dok je pevao pesmu „Zavicaj“, dame svih generacija zaljubljeno su ga gledale.

- Ovaj „Koncert za 100 žena“, koji ce biti emitovan 31. decembra pred ponoc i 1. januara u popodnevnim satima, osmislili su ljudi iz „Telekoma“. Pre nekoliko meseci su „raspisali konkurs“, javilo se 500-600 žena i onda su oni odabrali 100 koje me najviše vole. (smeh). Simpaticna je ideja i drago mi je što dame koje vole moje pesme ucestvuju u mom šou-programu - ispricao nam je Zdravko u pauzi snimanja, a dame su prilazile da se upoznaju sa svojim idolom, slikaju se, uzmu autogram, šapnu mu nešto...

Cola je, kao pravi džentlmen za svaku našao vremena. Jednoj poljubac, drugoj kompliment, trecoj zagrljaj... Tako to rade kavaljeri!

S. Stankovic

ZDRAVKO ZAVRSIO NOVU PLOCU !

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Zdravko Colic zavrsio rad na svom dvanaestom studijskom albumu.
U utorak, 7. novembra 2006. u 16.00 po londonskom vremenu slavni majstor masteringa Steve Rooke, poznat po Åzavrsnom dodiru' na plocama grupa Beatles, Texas, New Order, Franz Ferdinand, Status Quo, Wilko, Cure, UB 40 i imena poput Dejvida Eseksa, Pola Mekartnija, Dzona Lenona, Vangelisa, predao je Zdravku Colicu prvu PMCD kopiju novog albuma.
Tako su pesme (Mangupska; Merak mi je; Zavicaj; Sve sto meni prija; Bembasa; Hajmo negdje nasamo; Kao moja mati; Vrijeme; Nevjera;Sto puta;Tamo-amo, polagano; Svadbarskom ulicom; Sacuvaj me, Boze, Njene ljubavi i Andjela ) koje su nastale tokom proleca i leta, snimane u GOGO, SKY i studijima RTS u Beogradu i RSL studiju u Novom Mestu, Slovenija miksane u Real World studijima Pitera Gebrijela a post produkciju i mastering dozivele u Abbey Roadu, spremne za diskofraski zivot!
Vecinu muzike za plocu napravio je sam Zdravko a kao kompletni autori pojavljuju se i DJordje Balasevic i Dino Merlin. U pisanju tekstova pomogli su Arsen Dedic, DJordje Balasevic, Marina Tucakovic, Momcilo Bajagic, Dejan Pejovic i Leontina Vukomanovic. Producenti su Voja Aralica i Niksa Bratos. Autor fotografija za omot je Brian Branislav Rasic Naziv ploce i njen izdavac za Srbiju bice ozvaniceni u cetvrtak 9. novembra 2006. Ploca ce se pojaviti u ponedeljak 11. decembra 2006, u prvom tirazu od 300.000 primeraka!
Tokom decembra ploca bice objavljena u svim novonastalim drzavama na teritoriji bivse Jugoslavije. Detalji slede...
Sledece nedelje ekskluzivno na RTS dokumentarna TV emisija iz Real Worlda!

To može samo
Balaševic

V. PANTELIC, 5. novembar 2006

POCETNI tiraž novog, 12. po redu i još bezimenog albuma Zdravka Colica, samo za Srbiju, bice 300.000 primeraka. Publici ce biti dostupan 11. decembra. Colic se sutra sa svojim saradnicima Vojom Aralicom i Nikšom Bratošem, iz studija "Ril vorld" Pitera Gebrijela u pitoresknom selu Boks, seli u londonski studio "Ebi roud", koji su proslavili "Bitlsi", gde ce biti uradena postprodukcija i mastering. Na pitanje šta ocekuje od novog albuma, Colic ekskluzivno za "Novosti" kaže:
- Da obraduje one koji mi zameraju da pravim preduge pauze izmedu ploca. Zato smo snimili 14 pesama, više od 60 minuta muzike, koja može razveseliti stare prijatelje, ali i zainteresovati one koji ne obracaju pažnju na moj rad.

Kako komentarišete što u realizaciji ovog albuma ucestvuje krem eks-ju muzicara?
- Poslednje cetiri ploce nose razliciti producenti - "Kad bi moja bila" Bregovic, "Okano" Saša Habic, a "Caroliju" Bata Kovac. Sada sam se oslonio na Voju Aralicu i Nikšu Bratoša. Sa Nikšom sam davno svirao, a Voja kaže da je rastao uz mene. Nema velike ploce u Bosni i Hrvatskoj poslednjih 20 godina koju Nikša nije radio. Voja je covek sa iskustvom iz Kanade i odavde. Meni su, da tako kažem, obnovili krv. Sa sobom su doneli drugaciji zvuk, što je uvek dobro. Ne odricem se ja Gorana, Saše ili Bate, samo cinim iskorak. Verujem da su ponekad takve stvari potrebne i korisne. Za sve.

Kakav je Piter Gebrijel, a kakve su duhovite kuvarice iz sela Boks koje vam spremaju obroke?
- Kada sam sreo Gebrijela, opet sam se uverio da niko nije slucajno veliki. On zna za bivšu Jugu, za bolan raspad, dogadanja u Bosni, na Kosovu, bombardovanje... Kada me je pitao šta mislim, šta ce biti s nama, shvatio sam da ga zanima širi plan - kuda svet ide? On je u planetarnom fazonu, iznad nacionalnog. Imam utisak da mu se dopalo kad sam mu pricao o znacaju nacionalistickih iskljucivosti i netolerantnosti u rasturanju Jugoslavije. Razume i podržava razlicitosti, ubeden je da niko svojom posebnošcu nema pravo da teroriše druge. Takode, želi da svoju muzicku misiju digne na viši nivo. Piter je postavio svoj "Ril vorld" u tom fazonu. I osoblje je ljubazno i vrlo pažljivo. Kuvarice se zovu Odri i Džeraldin i nastoje da hrana bude laka, a ne kaloricna. Sinoc su nam priredili kucnu zabavu povodom završetka posla. Lepo smo se družili, a ispratili su nas vatrometom.
"Kad na jednu kartu staviš sve što imaš, / kad su ti sve misli istoj slici ram, / kad ne brojiš da li daješ ili primaš, / znaci da ceš ostariti sam. / Kad se spusti zavesa, / aplauz sledi./ Al` u jednom trenu vlada mrkli mrak.../ U tom casu posumnjaš da išta vredi / život ceo... pepeo i prah? / Život ceo samo tudi deo... / kad pogrešiš, pa zavoliš više nego što bi smeo..." Ovo je deo stihova jedne nove pesme. A kad neko peva ovako dirljive reci, to onda pogada tamo gde smo najtananiji...
- To je deo Balaševiceve prekrasne "Sacuvaj me, Bože, njene ljubavi" za koju mislim da ulazi u najstroži izbor njegovog stvaralaštva. Takve pesme se ne prodaju i ne poklanjaju. Cuvaju se da nose svoje, a ne tude ploce. Ali, Ðorde je takav. Mene je njegov gest veoma dirnuo. Poklonio mi je tu pesmu dan pošto sam dobio cerku Laru. Takve stvari se samo ponekad dogadaju u životu. To su carolije.

BEZ FAVORITA
KOJA vam je pesma favorit?
- Ima puno zanimljivih. Mislim da cemo album predstaviti sa dve pesme. Jedna je vesela "Mangupska", sa šaljivim stihovima "Suva drva odozgo a sirova odozdo", a druga je Balaševiceva "Svadbarskim sokakom", za koju imamo dve verzije, veliku i akusticnu.

Cola na pola puta
V. N., 2. novembar 2006

U KOMPLEKSU studija "Ril vorld" cuvenog Pitera Gebrijela, u selu Boks, 130 kilometara jugozapadno od Londona, Zdravko Colic završio je osam od 14 pesama, koliko ce imati njegov 12. još uvek bezimeni album. U jednom od arhitektonski i audio najboljih prostora u Velikoj Britaniji, Colic i njegovi saradnici Nikša Bratoš i Voja Aralica na najmodernijoj opremi miksuju produkcijski komplikovane pesme, u kojima su snimljeni simfonijski orkestri, vokalni sastavi i duvacki ansambli. Na usluzi su im asistent Kris Baldvin i Marko Migliari, licni inženjer zvuka Pitera Gebrijela. Na ovoj ploci nema kompjutera. Sve su odsvirali i otpevali ljudi sa imenom i prezimenom.
- Imamo nekoliko stvari koje su zahtevnije i traže mnogo strpljenja, pažnje i kontrole - zadovoljan je Cola. - Stalo mi je da na kraju zvuce baš onako kako su ih autori i aranžeri zamišljali kad su ih stvarali. Jedna je Balaševiceva "Sacuvaj me, bože, njene ljubavi", druga je "Kipovi (kao moja mati)" i tri moje. Još u junu sam imao gotovih 11 pesama i mislio da sam završio plocu. Ideja je bila da pevam samo svoje pesme. Onda sam zamolio Balaševica i Dina Merlina da napišu tekst po sopstvenom izboru, a umesto toga, oni su mi poslali kompletne pesme koje se, obicno, ne daju drugima. Nisam mogao da odbijem.
Zdravko je pred tri TV kamere Gebrijelove ekipe snimio i akusticnu verziju Balaševiceve pesme "Svadbarskom ulicom" i tako prvi put u karijeri istovremeno napravio audio i video zapis jedne nove pesme. Ekipa se 7. novembra seli u London, gde ce u "Ebi roud" studiju biti uradena postprodukcija i mastering.

ZDRAVA ISHRANA
ZDRAVKO, Voja i Nikša stanuju u okviru internog hotela. Jedu iskljucivo zdravu, niskokaloricnu hranu koju spremaju kuvarice iz sela Boks. Cuva ih cuveni Solomon, nekadašnji telohranitelj Boba Marlija i Pitera Toša.

Coli priskocio i Gebrijel
V. N., 26. oktobar 2006

CUVENI britanski muzicar Piter Gebrijel, nekadašnji clan grupe "Dženezis", u svom studiju "Ril vorld" u Londonu, priredio je rucak za našeg najpopularnijeg pop pevaca Zdravka Colica i njegove saradnike Nikšu Bratoša i Voju Aralicu. Cola je do sada završio miks tri pesme u Gebrijelovom studiju, a ocekuje se da miks preostalih 12 pesama bude gotov za dve nedelje. Muziku za vecinu numera komponovao je sam Zdravko, a osim njega, kao autori tu su i Ðorde
Balaševic ("Sacuvaj me, bože, njene ljubavi" i "Naprosto se tuga desi") i Dino Merlin. Što se tice tekstova, Colicu su ovog puta pomogli Balaševic, Arsen Dedic, Momcilo Bajagic, Marina Tucakovic, Dejan Pejovic i, prvi put, Leontina Vukomanovic. Fotografije za omot novog Colinog albuma radi Branislav - Brajan Rašic, inace zvanicni fotograf "Rolingstounsa", koji upravo ekskluzivno snima povratak Toma Džonsa na britansku muzicku scenu.

Novi hitovi u decembru
VN, 23. oktobar 2006

Naš najpopularniji pop pevac Zdravko Colic upravo završava rad na pesmama za novi studijski album, inace, 11. po redu. Cola trenutno u Velikoj Britaniji sa najbližim saradnicima Nikšom Bratošem i Vojom Aralicom privodi kraju miks 15 pesama, od kojih ce biti nacinjen konacan izbor za novi disk, cije je
objavljivanje planirano za pocetak decembra. Pesme su nastale tokom proleca i leta, snimane su u studijima u Beogradu i Novom Mestu, i upravo dobijaju konacan izgled u "Ril vorld" studijima u Velsu. Postprodukcija i mastering bice uradeni u cuvenom "Ebi roud" studiju u Londonu, u prvoj nedelji novembra...

Dragan Hair Design
>