online prodaja originalnih CD &DVD

dr@dssound.comTel 416 421 7437. Home page klikni ovde

Legenda Saban Bajramovic novi cd

 

 

S Bajramovic CD

 

Legenda Saban Bajramovic snimio CD u etno jazz fazonu

Romano raj (Ciganski raj)

Šaban Bajramovic predstavio novi etno-džez album "Romano Raj"
Povratak medu legende
"Dobrovoljno kovacko društvo", kako se zove bend koji ga prati, i nekrunisani kralj romske muzike zakazali su i koncert za 15. decembar u Centru "Sava"
PGP RTS i Hammer produkcija predstavili su u cetvrtak novi ce-de Šabana Bajramovica nazvan "Romano raj" ili "Ciganski raj". Na novom albumu nekrunisanog kralja romske muzike i izvornog srpskog džezera je 20 romskih pesama koje je Bajramovic otpevao u aranžmanima u etnodžez varijanti, a sa njim na ce-de svirali momci iz "Dobrovoljnog kovackog društva", kako se zove bend koji ga prati. DKV cine, kako se culo na promociji, jesu Saša Petrovic, Ivan Aleksijevic, Petar Radmilovic i Aleksandar Buzadžic, a svi oni veruju da je snimljeni materijal spreman i iz koncertnu promociju. Svirka je vec zakazana za 15. decembar u Centru "Sava".

Specijalni gosti na albumu su kavalista Todosi Spasov i Vlatko Stefanovski, a pored njih gostuju i Mišel Kurina - cimbalista, Šen Ignac - violina, Ferenc Krina-kontrabas i drugi. Producent albuma je Miloš Jovanovic, a direktor projekta je Zoran Živkovic (ako ste pomislili da se radi o bivšem premijeru u pravu ste).

- Zoran Živkovic i Miloš Jovanovic culi su me u kaficu i rekli: hajde snimimo ovo, da te oživimo i vratimo medu legende. Odgovorio sam: zašto da ne. I tako je nastao ovaj ce-de, objasnio je Šaban Bajramovic i dodao: - Ovo je ne samo romski vec i svetski album ne zato što sam ja pevao, vec zato što je to tako.
Najnoviji ce-de sniman je krajem jula, a miksan od avgusta do oktobra, traje nešto više od 79 minuta, a sa njega je "ispalo" nekoliko pesama ali samo zašto što za njih nije bilo mesta. Na albumu je cuvena pesma "Geljan Dade" u džez bluz verziji, koja ci se, kako se culo, posebno dopasti muzickim sladoskuscima.

- Ovo što smo snimili i što je tako "sveže" da ga i ja prvi put vidim iako sam pevao je nešto što pripada svima koji vole muziku. Mode sa se svidi i jednom Portugalcu u Brazilcu i Meksikancu, svima onima koji razumeju taj ritam - naglasio je Bajramovic i dodao da mu je želja da naredne godine napravi i pesmu za Evroviziju.
- Želim da to bude pesma koja stvarno zaslužuje da se tamo nade i da pobedi. Mislim da se to može i našom pesmom, srpskom ne samo ovim belosvetskim pokradenim melosom - rekao Bajramovic na svojoj promociji.

Procitaj komentar

Postavi komentar


 

Svi ostali CD ,DVD VHS Klikni ovde
 

 

serbparty azraciodeKarte