DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND/Shiping world wide, original cd dvd / Saljemo u sve zemlje sveta, originalne cd , dvd
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk (Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
DVD
  Najnovije
  Filmovi dvd
  Muzika folk dvd
  Muzika rock dvd
dvd with English subtile
  Za decu dvd
  Video kasete VHS clearence
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Nasa hrana
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija

Marija Serifovic pobednica pesme Evrovizije

cd Marija Serifovic BUY NOW click here


CD na kome je pesma Molitva-Marija Serifovic-mozete kupiti klikni ovde

Mozete da cujete pesmu MOLITVAklikni ovde

Mozete da vidite spot pesme MOLITVAklikni ovde

Molitva-tekst pesme

Ni oka da sklopim,
postelja prazna tera san,
a život se topi
i nestaje brzo, k'o dlanom o dlan.

K'o razum da gubim,
jer stvarnost i ne primeaujem,
još uvek te ljubim,
još uvek ti slepo verujem.

K'o luda, ne znam kuda,
ljubavi se nove bojim,
a dane, žive rane,
više ne brojim.

Molitva, kao žar na mojim usnama je,
molitva, mesto reci samo ime tvoje.
(I) Nebo zna, kao ja,
koliko puta sam ponovila,
to nebo zna, baš kao ja,
da je ime tvoje moja jedina
molitva.

Al Bogu ne mogu
lagati sve dok se molim,
a lažem ako kažem
da te ne volim

 

CD Marije Serifovic -Bez ljubavi-mozete kupiti klikni ovde

Srbija pobednik Pesme Evrovizije
Skoro tokom čitavog glasanja Marija Šerifović dobijala najveći broj poena, a samo iz tri zemlje pesma Molitva nije dobila ni jedan poen.- Slavlje u Kragujevcu i Beogradu
Drugačiji nastup, bez kiča, svetlosnih efekata u kome su glas i muzika na prvom mestu

Molitva koju peva Marija Šerifović pobednik je ovogodišnjeg takmičenja  Eurosonga.Po 12 poena  predstavnica Srbije, Marija Šerifović dobila je od Crne Gore, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Slovenije,Švajcarske, Mađarske i Makedonije.Pesma Molitva bila je   na prvom mestu skoro tokom čitavog glasanja. Finale je završila sa 268 poena dok je na drugom mestu  kompozicija Ukrajine.

---------------------------------------------------

Srbija je pobednik ovogodišnjeg takmičenja Pesma Evrovizije. Od prvih 12 poena koje je pesma „Molitva” Marije Šerifović dobila od Crne Gore, zemlje koja je prva glasala, naša predstavnica zaposela je šampionsku poziciju.

Nakon crnogorskih 12 poena usledio je najveći broj bodova i od Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Švajcarska, Makedonije i Mađarske.

Nemačka, Malta, Poljska dale su po osam poena, Belgija i Island sedam, Gruzija i Ukrajina šest, a izdašniji su bili iz Norveške i Švedske koji su dodelile 10 poena. Iz Bugarske je našoj pesmi stiglo šest iz Rusije i Moldavije pet poena dok je Albanija glasala sa jednim bodom.

Devojka rođena 1984. godine obezbedila je tako prvu pobedu Srbiji i to na 52. izboru Eurosonga. Nakon proglašenja pobednika vidno uzbuđena uzviknula je na engleskom - Hvala Evropo!

Nagradu je primila od člana grupe Lordi, prošlogodišnjih pobednika. Kasnije u direktnom uključenju za Javni servis izjavila je da se zahvaljuje Beogradu, Kragujevcu, Srbiji.

Pre trijumfa u finalu gde je odmeravala snage sa još 23 izvođača naša predstavnica učestvovala je u kvalifikacijama. U četvrtak uveče, sigurnim nastupom drugačijim od svih ostalih od ostalih (sa tri aplauza „na otvorenoj sceni” tokom izvođenja pesme Molitva) pobrala je simpatije i pokazala da je kvalitete glasa i kompozcije dovoljno za prolazak u finale. Muziku za pesmu napisao je Vladimir Graić a tekst Saša Milošević Mare.

Kompozicija iz Srbije osvojila je 268 poena, drugoplasirani sa na takmičenju Helsinkiju je predstavnica Ukrajine Verka Srdučka a na trećem mestu je grupa Serebro iz Rusije.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je večeras Mariji Šerifović pobedu na takmičenje za Pesmu Evrovizije.

„Marija, svaka čast. Cela Srbija je večeras ponosna i slavi zahvaljujući Vama”, navodi se u čestitki. Predsednik Srbije Boris Tadić češtitao je večeras Mariji Šerifović pobedu na Euosongu.„Na pravi način ste nas reprezentovali. Hvala Vam na pobedi. Vaš uspeh doneo je veliku radost celoj Srbiji”, navodi se u čestitci predsednika Srbije.

Vest o pobedi, poslanicima u Skupštini Srbije, gde se raspravlja o smenjivanju predsednika parlamenta, preneo je Nenad Čanak, navodeći koliko je koja zemlja dala glasova i što to znači za položaj predsednika skupštine.

Generalni direktor Radio- televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je večeras da je prezadovoljan pobedom Marije Šerifović na Evroviziji i istakao činjenicu što će Srbija sledeće godine ugostiti celu Evropu.

„Marija je bila fantastična i pesma je bila odlična”, rekao je Tijanić u izjavi Tanjugu i dodao da će za mesec dana krenuti pripreme za sledeću, 53. Evroviziju, kada će Srbija biti domaćin.

Tijanić je kazao da je Srbija zaslužila malo sreće i da je ovo dobar trenutak.

Pošto je Srbija domaćin sledeće Evrovizije, on je kazao da će manifestacija biti najverovatnije upriličena u beogradskoj „Areni” pred 20.000 ljudi.

Tijanić je ocenio da je Evrovizija pokazala da je „ reč o pevačkoj smotri država u Evropi i dobrom duhu prijateljstva”.

„Drago mi je da to nije bio rat pesama, nego raspevavanje , a to je poruka koja je značajnija od same pesme. Takmičenje kod nas će biti dokaz da smo prekoračili konačno taj prag normalnosti i da ćemo ugostiti celu Evropu. To će verovatno biti jedan od najvećih skupova, od nesvrstanih do danas”, rekao je Tijanić.

On je ocenio da je RTS tehnički osposobljen i da ima ekipu ljudi koji to mogu da urade. „Nadam se pomoći države i grada. Ne sumnjam da će svima koji budu učestvovali sledeće godine na takmičenju to ostati u pamćenju”, zaključio je Tijanić.

U centru grada sve više građana slavi pobedu na Evroviziji

Sat vremena nakon proglašanja  za pobednicu na beogradskom Trgu Republike okupilo se više hiljada građana proslavljajući trijumf naše predstavnice.

Veliki broj građana na proslavu je došao svojim automobilima, zbog čega se saobraćaj u centru glavnog grada obavlja otežano.Bakljama, vatrometom, sirenama iz automobila, zastavama, uzvicima „Živela Srbija” i pevanjem pobedničke pesme „Molitva”, okupljeni pokazuju radost zbog pobede Srbije na Evroviziji.

------------------------------------------------------------

Veselo u Kragujevcu, rodnom gradu Marije Šerifović

Proglašenje Marije Šerifović za pobednika 52. Evrovizije u njenom rodnom gradu Kragujevcu propraćeno je ispaljivanjem petardi iz stanova čime su joj sugrađani čestitali na pobedi i na taj način slavili zajedno s njom.

Posle vatrometa u pojedinima kragujevačkim naseljima usledila je vožnja automobilima sa uključenim sirenama.

Osim u stanovima, Kragujevčani su nastup svoje sugrađanke Marije Šerifović pažljivo pratili i iz ugostiteljskih objekata koji su imali TV-aparate i video bimove.[objavljeno: 13.05.2007.]


 

 

Najnovije pop rok CD
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
 

Leb i sol live

  Z Joksimovic-The Best
 

EKV revisited

  Sigurno najbolje
  Colonia
  Flamingosi
  Neda Ukraden
Folk (Narodna muzika) CD
  Lepa Lukic
  Grand hitovi 21
  Stoja best of
  Mile Kitic best of
  Miljan Miljanic
  Kafanske pesme
  Usnija Redzepova
DVD
  B Dugme -USA /Kanada tour live
 

Selo gori a baba se ceslja

  Kursadzije 2
  Guca
  Seljaci
  Uslovna sloboda
Ostalo
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's
legende koncert toronto vancouver  april
kidsclub
Karte
azra
DJ
Serbiannet>
tenis
Dragan Hair Design
ciode
ciode
jewery