DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND/Shiping world wide, original cd dvd / Saljemo u sve zemlje sveta, originalne cd , dvd
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk (Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
Video kasete
  Najnovije
  Filmovi
  Muzika folk
  Muzika rock
  Deciji
  DVD
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija

All CD, DVD , Leb i Sol click here

Verovali ili ne
Leb i Sol bez Vlatka Stefanovskog-Novi pevac Sergej Trifunovic

Vlatko Stefanovski u DS SOUND radnji na press konferenciji. Mi iz DS SOUND- a smo imali prilike da se druzimo sa Vlatkom Stefanovskim 2003 godine kada je gostovao u Torontu sa svojim triom.

 

SERGEJ NA HLEBU I SOLI
Makedonska grupa Leb i sol nastavlja bez svog lidera i zaštitnog znaka Vlatka Stefanovskog, koga ce zameniti glumac Sergej Trifunovic! Bend je stekao punu popularnost, sa svojim jedinstvenim zvukom dobio poverenjevelikog broja fanova. Njihove pjesme su svirali svuda u posljednjih nekoliko godina, u klubovima i barovima, u poker igrama i festivalskim dogadanjima. Medutim, bend se izgledati sasvim drugacije, nakon odlaska pevaca i osnivaca, Stefanovskog.

Posle tri decenije postojanja kultne rok grupe Leb i sol, definitivno je došlo do rasula. Tri clana su odlucila da "proteraju" alfu i omegu ovog benda Vlatka Stefanovskog, a na njegovo mesto dovešce srpskog glumca Sergeja Trifunovica, saznaje Kurir iz dobro obaveštenog anonimnog izvora, koji kaže:

- Leb i sol je zadesila ista sudbina kao i Dugmice. Nakon tri decenije postojanja i prošlogodišnjeg ponovnog okupljanja, grupa koja je radila sa dužim pauzama (dugim cak i po deset godina), napravila je oštar rez u karijeri. Poput Bebeka, Alena i Tife, koji sada furaju po belom svetu pevajuci najvece hitove Bijelog dugmeta, izjavljujuci pri tom da ih "ne interesuje mišljenje Gorana Bregovica", tako i trojac skopskog sastava želi da nastavi dalje bez svog lidera. S obzirom na to da su sva trojica instrumentalisti - Bodan Arsovski svira bas gitaru, Kokan Dimuševski klavijature, a Garabet Tavitjan bubnjeve - neophodan im je bio pevac - prica naš sagovornik, i nastavlja:

- Nisu se mnogo mucili da dodu do vokala, jer im se ko stvoren za tu ulogu nametnuo srpski glumac Sergej Trifunovic! On je, inace, poznat kao veliki fan ovog benda, njihovu diskografiju i biografiju ima u malom prstu, a poznanstvo s momcima i ceste komunikacije izmedu njih samo su bile plus više da dode do ovakvog epiloga jedne od najpoznatijih i najboljih rok grupa na prostorima velike Juge. Trifunovic senior je lane odbrojavao dane do njihovog beogradskog koncerta, u kojem je svojski uživao.

Inace, prve probe su vec zakazane, a uskoro se ovom cetvercu pridružuje i Dragoljub Đuricic, pa eto srpsko-makedonske rok mešavine. Za Vlatka, pretpostavlja se u muzickim krugovima, nema zime, jer se toliko puta dokazao kao solista i autor mnogobrojnih muzickih tema. Medutim, kako se šuška, nije mu lako što su mu "dojucerašnji saborci" Bodan, Kokan i Garabet okrenuli leda, kao i što ce popularni glumac od sada, ubuduce i nadalje pevati njegove najvece hitove poput....

Dakle, bivšim "dugmicima" je to pošlo za rukom, a da li ce se i otcepljenom ogranku grupe Leb i sol naprasan odlazak lidera pozlatiti, videce se vrlo brzo. zakljucuje izvor Kurira.

Autor:
Nataša Petkovic
 

 

Najnovije pop rok CD