online prodaja originalnih CD &DVD

dr@dssound.comTel 416 421 7437. Home page klikni ovde

LEB I SOL is BACK

 

19 Novembra 2006 Sava centar Beograd

Izvestaj sa koncerta u BG 19 Novembra 2006

LEB I SOL MOŽDA OSTAJU ZAJEDNO
Ponedeljak, Novembar 20, 2006 16:13

Leb i sol ce možda nastaviti da sviraju zajedno i posle povratnicke eksjugoslovenske turnije kojom proslavljaju 30 godina od nastanka benda, izjavio je bubnjar skopskog sastava Garabet Tavitijan.

'Svi ocekuju da li cemo produžiti ili ne. Kada se bude završila turneja pretpostavljam da ce se ici dalje. Ne verujem da necemo zajedno svirati. Sviracemo sigurno, ali prvo skoci pa kaži hop', rekao je Tavitijan agenciji Beta.

Prema njegovim recima, za to preduslovi postoje jer su medjuljudski odnosi u bendu odlicni, i cetvorica clanova sviracki 'fantasticno funkcionišu, spontano, super i nema nikakvih problema'.

Originalna postava skopske grupe Leb i Sol u nedelju uvece podigla je na noge prepun Sava centar, na prvom od dva beogradska koncerta, koji je okoncan sa tri bisa. Tavitijan je rekao da je imao veliku tremu zbog povratnickog nastupa u Beogradu, ali da je izuzetno zadovoljan koncertom, jer je publika inspirisala bend da odsvira dobro.

'Kad te publika podrži da ti inspiraciju, i na kraju smo poludeli i ne znam šta smo sve radili. Decki odlicno sviraju, publika je bila fantasticna, a sala fenomenalna. Uhvatila me nostalgija. Doživeo sam katarzu.', rekao je Tavitijan.

U Sava centru Leb i sol su za dva i po sata svirke pružili presek svoje karijere, od instrumentalnih ranih radova koji su predstavljali mešavinu makedonskog etno-zvuka, džeza i roka, do velikih hitova sa kraja 80-tih, poput 'Kao kakao', 'Mamurni ljudi', 'Cukni vo drvo' i drugih.

Na bis su izmedju ostalog odsvirali i narodnu 'Raspukala Šar planina', svoju prvu studijsku pesmu snimljenu od raspada benda 1991. godine. Uz solidan zvuk u Sava centru i tehnicki besprekornu svirku, Stefanovski, basista Bodan Arsovski, klavijaturista Kokan Dimuševski i bubnjar Garabet Tavitijan pokazali su beogradskoj publici zašto su sviracki bili i ostali jedan od najcenjenijih jugoslovenskih sastava.

Drugi beogradski koncert Leb i sol ce održati veceras od 20.30 u Sava centru. Leb i sol su se 15 godina od raspada prvi put ponovo sastali u aprilu na povratnickim koncertima u Bitolju i Ohridu, sa kojih su izdali živi DVD sa jednom studijskom pesmom, narodnom 'Raspukala Šar planina'.

Posle Beograda, Leb i sol ce nastupiti u Banjaluci [24. novembar], Splitu [26. novembar], Zagrebu [28. novembar], Rijeci [29. novembar], Sarajevu [2. decembar], Skoplju [9. decembar] i Ljubljani [12. decembra].

Leb i sol originalne cd kupite ovde

LEB i SOL - Koncert originalna postava

30 godina postojanja, 10 godina prestanka rada


04 jul Bitola Heraklea
02 aug Ohrid Antique Theater
18 nov Novi Sad Spens
19 nov Belgrade Sava Centar
20 nov Belgrade Sava Centar
24 nov Banja Luka Borik
26 nov Split Gripe
28 nov Zagreb Dom Sportova
29 nov Rieka Sportska sala - Mladost
02 dec Saraevo Zetra
09 dec Skopje Skopski saem
12 dec Ljubljana Cankarjev dom
13 dec Ljubljana Cankarjev dom

Prema recima Vlatka Stefanovskog, njenog lidera i osnivaca, grupa se ponovo okupila zbog desetak koncerta, a svaki nastup ce biti specijalan, kao predstava u tri cina.Koncerti, koji ce trajati najmanje dva i po sata, bice podeljeni na segmente.Napravicemo presek naše karijere i, naravno, svirati sve najvece hitove („Cukni vo drvo“, „Mamurni ljudi“, „Kao kakao“...) – kaže Vlatko Stefanovski.

"Leb i Sol" su u aprilu objavili da se ponovo okupljaju u originalnoj postavi koju, osim Stefanovskog, cine i Bodan Arsovski, Kokan Dimuševski i Garabet Tavitijan, kako bi mini turnejom po zemljama bivše Jugoslavije obeležili 30 godina od nastanka grupe, ali i desetogodišnjicu raspada benda.

Pored Beograda, koncerti "Leb i sol" planirani su i u Novom Sadu, Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju...

 

10.11.2006
TICKER PRESALE FOR SKOPJE SHOW FROM NOVEMBER 20


Box offices - Cuv De Cuv, Jugoton, Roze - Vero2, Tobako 1, 2 and 3, Kamarad - TC Ramstore and all over Macedonia.
Ticket price - 600 DEN

Exclusive reservation - www.macedonia.co.uk


29.10.2006
HUGE INTEREST FOR THE WHOLE TOUR

According to Avalon's local partners the audience all over ex-YU had shown a huge interest for LEB I SOL shows. The proof for that is the fact that the first show at Sava Centar is almost sold out.
Dragoljub Djuricic, former LEB I SOL drummer, will appear as a special and only guest in Belgrade . He will play Bistra voda and Kalabalak together with his friends. Originally he played these songs with the band on their studio records.24.10.2006
VENUE CHANGE FOR THE LJUBLJANA SHOW

New venue is the most representative venue in Slovenia - Cankarjev Dom.
LEB I SOL will have two consecutive shows in Cankarjev Dom - 12 and 13 December 2006.24.10.2006
TICKET PRE-SALES FOR BELGRADE, NOVI SAD, ZAGREB, RIJEKA AND SPLIT SHOWS

Belgrade and Novi Sad - www.biletservis.co.yu
Zagreb, Rijeka and Split - www.eventim.hr
23.10.2006
PROMOTIONAL PRESS-CONFERENCES

LEB I SOL had successful press-conferences in Belgrade, Novi Sad, Zagreb, Banja Luka and Sarajevo.

05.10.2006
THE NEW SONG "RASPUKALA SAR PLANINA" IS FINISHED

At the beginning of October 2006 LEB I SOL recorded a new song at the Skopje studio "Tra, la, la". The name of the song is "Raspukala Sar Planina", a remake of a Macedonian traditional song. This song will be part of the live
DVD/CD edition "Live in Macedonia" scheduled for releasing towards the end of October. Video edition for this song is already promoted in Skopje, Belgrade, Novi Sad, Zagreb, Sarajevo and Banja Luka.Biografija i vise detalja o grupi LEB I SOL

  

Svi ostali CD ,DVD VHS Klikni ovde