online prodaja originalnih CD &DVD

 

  Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija
Goran Bregovic -Alkohol album 2009

 

Kupite Novi cd Klikni ovde 14.25 $ US , 15 $ CND

Alkohol -album 2009

Goran Bregovic sa trubacima , cd snimljen na nastupu u Guci 2008,

Prvi deo (veselije pesme )Sljivovica, (to je ovaj album)a drugi deo Sampanjac.ce biti izdat krajem marta 2009, na njemu ce biti snimci sa nastupa u Milanu .

Pesme na albumu-
1. Jeremija 2. Paradehtika 3. Venzinatiko 4. Na zadnjem sjedištu moga auta 5. Zamisli 6. Šoferska 7. Gas Gas (Shantel vs. Bregovic) 8. Ružica 9. Za Esmu 10. Napile se ulice 11. Kerna mas 12. Na 'tan Ixara Olikopedo 13. Tis Agap is Sou To Risko

 

GORAN BREGOVIC - Intervju

 

Goran Bregovic -Le Temps des Gitans

 

Mozete da cujete jednu pesmu sa albuma

Klikni ovde

Svi ostali Goran Bregovic CD ,DVD VHS Klikni ovde

intervju : Goran Bregović svira za Đurđevdan u Kragujevcu

Liturgija i opera premijerno u Srbiji

Tokom ove godine, imaće sto pedeset koncerata širom sveta, od Islanda do Australije, ali naglašava da sada izvodi sasvim novu muziku, tako da na ovom, a ni na sledećim koncertima ne treba očekivati bilo šta poznato

Goran Bregović će sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane nastupiti u Kragujevcu povodom 6. maja, Dana grada. Honorar koji će dobiti za koncert u srcu Šumadije zasada je tajna, ali se nezvanično uveliko priča da će donatori obezbediti 100.000 evra, a zanimljivo je da je zbog njegovog gostovanja gradonačelnik Veroljub Stevanović čak odobrio da se gazi cveće i trava pred Skupštinom grada. Tokom ove godine, Bregović će imati sto pedeset koncerata širom sveta, od Islanda do Australije, ali naglašava da sada izvodi sasvim novu muziku, tako da na ovom, a ni na sledećim koncertima ne treba očekivati bilo šta poznato. On priznaje da malo svira u Srbiji, pošto će pored Kragujevca ove godine svirati najverovatnije još samo u Guči, ali kaže da to nije njegova krivica.

NAŠE ŽENE SU NAJLEPŠE

- Putovao sam sa novinarom Figaroa, razgovarali o raznim temama i on mi je rekao da postoji konsenzus među stranim novinarima da su naše žene najepše. Ja sam naš i meni su naravno najepše, ali među stranim novinarima je taj konsenzus da nigde žene nisu tako lepe kao kod nas - kaže Bregović.

NEMA NOVOG OKUPLJANJA

- To bi bilo kao da svaki dan imamo godišnjicu mature. Ta priča je bila lepa, i bilo bi šteta da od toga pravimo neku tezgu. Shvatio sam to kao neku priliku da se vidimo nakon toliko dugo vremena. I mislio sam da su ta tri koncerta bila posebna i drugačija, nego što sam ikad svirao i nešto što se teško može ponavljati - rekao je Bregović.

- Koncert koji ćete videti u Kragujevcu, muziku sa složenijom strukturom, liturgiju koju sam napisao pre četiri pet godina "Moje srce je postalo tolerantno", operu "Karmen sa sretnim krajem", i od iduće nedelje, prvi put izvodim nastavak liturgije, pisane za dva savremena orkestra, od kojih je jedan iz Amerike, a drugi je moj. Prvi koncert je u Atini, zatim Birmingemu, Stokholmu, Kelnu, Teatru "Jelisejska polja" u Parizu, odnosno u deset najcenjenijih dvorana u Evropi. Bilo bi mi milo da sviram "Karmen" i u vašem pozorištu. Nisu problem finansije, već to što se taj nastup ozbiljno ne planira.

Tokom dugog bavljenja muzikom prešli ste put od "Bijelog dugmeta" do opere i liturgije?
- Imao sam veliku karijeru i ja to više ne ponavljam i ne idem u tom pravcu. Kad ste mladi, mislite da imate vremena da istražite milion mogućnosti. Sa pedeset razumete da je život kratak, možete da istražite samo jednu mogućnost. Mislim da pišem dobro, jer ne rasipam energiju ni na šta drugo. Ovo je moj najbolji trenutak! Nastojim da pišem prirodno kao što prirodno jedem.

Merite vreme muzičkog stvaralaštva na period pre i posle rata na tlu bivše Jugoslavije?
- Mislio sam da sam prva generacija koja neće imati rata. Kad pogledam moju familiju unatrag, manje-više svi su bili vojna lica. Moj tata je bio vojno lice, moj deda solunac. Da se nisam slučajno zadesio u Parizu, nego da sam ostao u Sarajevu, bio bih verovatno mobilisan kao vezista. Već sam "bio penzionisan", kupio sam kuću na Braču, i išao sam da "vežbam" kako se tamo živi. Da nije bilo rata, ne bi bilo potrebe da krećem u svet.

Svojevremeno ste sami priznali da ste između šesnaeste i osamnaeste godine imali problem sa LSD-om?
- Teško je decu odbraniti od toga da prođu iskustva kojim im život maše. Najverovatnije će mnoga deca to probati. Bilo bi dobro ako bi društvo uspelo da instalira sistem vrijednosti u kojem droga nije velika vrednost, nego je znatiželja. Život je jedan, ali i ako su dva čovjek ne bi propustio da nešto proba. Objektivno, u životu sve što valja ili goji ili je nemoralno.

Ako vas predlože za počasnog građanina Kragujevca, hoćete li prihvatiti?
- O, bilo bi divno. Nisam nikad bio počasni građani nijednog našeg grada. Počasni sam građanin Buenos Ajresa, Atine, Tirane, imam nešto počasnih doktorata, ali kod nas nemam nikakvu čast. I bez toga rado dolazim u Kragujevac. Nisam imao prilike da sviram, ali kad sam bio u vojsci u Nišu, moje omiljeno mesto za bežanje bio je Kragujevac.

Branka Kuljanin (Sina

 

 

 

 

D

 

Svi ostali Goran Bregovic CD ,DVD VHS Klikni ovde

 

 


 

 

 

Pop, Rock & Dance CD
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk CD(Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
DVD
  Najnovije
  Filmovi
  Muzika folk
  Muzika rock
  Deciji
  Video kasete VHS
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's
azraciodeKarte

online prodaja originalnih CD &DVD

FOR ENGLISH click here

dr@dssound.comTel 416 421 7437. Home page klikni ovde