online prodaja originalnih CD &DVD

dr@dssound.comTel 416 421 7437. Home page klikni ovde

Esma Redzepova tuzi Borata

 

 

 

Esma Redzepova cd

Vest By Dan Ninkovic

Esma Redzepova tuzi BORATA ?

 Sreda, 6. decembar 2006. 08:44

Kraljica romske muzike Esma Redžepova tužila je izmišljenu kazahstansku TV zvezdu Borata, jer je u svom filmu "Borat - Kulturno uzdizanje Amerike za pravljenje dobara slavne nacije Kazahstana" iskoristio njenu pesmu "Cae šukarije", prenosi tabloid "Svet".

Britanski komicar Saša Baron Koen, poznat kao "drugi novinar Kazahstana" Borat Sagdijev, kao muzicku podlogu za svoj "dokumentarac" iskoristio je brojne numere koje sa Kazahstanom nemaju dodirnih tacaka, a jedna od njih je bila i "Cae šukarije" Redžepove.

"Niko me nije kontaktirao radi dobijanja dozvole za korišcenje te pesme, niti su se producenti filma javili radi bilo kakvih konsultacija" rekla je ogorcena pevacica "Svetu".

Pesma "Cae šukarije" iskorišcena je na samom pocetku filma, u jednoj od prvih scena koje predstavljaju bedu i siromaštvo Kazahstana. Pesma se kasnije ponavlja u trenucima kada je Borat nostalgican za svojom "domovinom".

Esma Redžepova zahteva odštetu od 100.000 evra od britanskog komicara, i nece prezati od potezanja zakonskih mera.

"Uvredjena sam u svakom pogledu, i trazicemo 100.000 evra zbog nezakonitog korišcenja pesme" zakljucila je pevacica, i dodala da se nada da ce sa Boratom "naci zajednicki jezik".

Film "Borat" izazvao je burne reakcije javnosti zbog prikazivanja Kazahstana kao nacije pijanaca sklonih incestu, i zabranjen je u više zemalja.

(MONDO)

 

Procitaj komentar

Postavi komentar


 

Svi ostali CD ,DVD VHS Klikni ovde
 

 

serbparty azraciodeKarte