DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND/Shiping world wide, original cd dvd / Saljemo u sve zemlje sveta, originalne cd , dvd
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk (Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
Video kasete
  Najnovije
  Filmovi
  Muzika folk
  Muzika rock
  Deciji
  DVD
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija

Kusturica, Tarantino, Van Sant... u trci za Palmu

Alli DVD , cd , Emir Kusturica BUY NOW click here

Jubilarni, 60. filmski festival u Kanu svečano će biti otvoren 16. maja filmom Vonga Kar-vaia "My Blueberry Nihts", a u takmičarskom programu prikazaće i novi film dvostrukog dobitnika Zlatne palme Emira Kusturice "Zavet" (Promise Me This), kao i filmove braće Koen, Kim Ki Duka, Kventina Tarantina, Bele Tara, Gasa van Santa... Honkonški reditelj Kar-vai, prošlogodišnji predsednik žirija u Kanu, koga je na tom mestu zamenio ove godine britanski reditelj Stiven Frirs, predstaviće se prvim filmom snimljenim na engleskom jeziku, najavili su organizatori Kanskog festivala, koji će obeležiti svoj jubilej specijalnim omnibusom trominutnih ostvarenja više od 30 poznatih svetskih reditelja.

Kusturičin novi film "Zavet", u kojem igraju Aleksandar Berček, Predrag Miki Manojlović i Ljiljana Blagojević, govori o kontrastu izumiranja sela i razvoja grada, kroz priču o odnosu dede i unuka. Kusturica je dobio Zlatnu palmu 1985. za film "Otac na službenom putu" i 1995. za "Podzemlje", a nagrađen je i za režiju 1989. za "Dom za vešanje". Pre dve godine predsedavao je žirijem Kanskog festivala.

Osim Kusturice, Zlatnu palmu bi ponovo mogli da dobiju i Tarantino, koji je nagrađen 1994. za "Petparačke priče", a sada će predstaviti novi film "Death Proof", kao i Van Sant, dobitnik Zlatne palme 2003. za "Slona", koji će ove godine predstaviti film "Paranoid Park". Braća Koen (Džoel i Itan) predstaviće novi film "No Country For Old Men", Kim Ki Duk "Breath", a mađarski reditelj Tar "The Man From London". U konkurenciji za Zlatnu palmu su i "Auf der Anderen Seite" (Fatih Akin), "Une Vieille Maitressše" (Katrin Bril), "Zodiac" (Dejvid Finčer), "We Own The Night" (Džejms Grej), "Les Chansons D’Amour" (kristof Onor), "The Mourning Forest" (Naomi Kavase), "Secret Sunshine" (Li Čang Dong), "4 Monhts, 3 Weeks And 2 Days" (Kristijan Mungui) i "Tehilim" (Ephael Nađari). Za Zlatnu palmu 60. kanskog festivala, koji će biti završen 27. maja, nadmetaće se i "Stellet Licht" (Karlos Rejgadas), "Persepolis" (Marjane Satrapi), "Le Scaphandre Et Le Papillon" (Julijan Šnabel), "Import Export" (Ulrih Seidl), "Alexandra" (Aleksander Sokurov) i "The Banishment" (Andrej Žviginicev). Među članovima žirija za glavni takmičarski program ove godine su, osim Frirsa, i australijska glumica Toni Kolet i turski pisac Orhan Pamuk, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2006.

Na 60. kanskom festivalu okupiće se i više od 3.000 filmskih kompanija iz osamdesetak zemalja, koje su već potvrdile učešće, a najavljeno je više od 1.500 projekcija za potencijalne kupce filmova. Takođe, biće održan i sastanak producenata iz celog sveta, koji će učestvovati na petnaestak tematskih okruglih stolova. SEECULT.org

 

Najnovije pop rok CD
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
 

Leb i sol live

  Z Joksimovic-The Best
 

EKV revisited

  Sigurno najbolje
  Colonia
  Flamingosi
  Neda Ukraden
Folk (Narodna muzika) CD
  Lepa Lukic
  Grand hitovi 21
  Stoja best of
  Mile Kitic best of
  Miljan Miljanic
  Kafanske pesme
  Usnija Redzepova
DVD
  B Dugme -USA /Kanada tour live
 

Selo gori a baba se ceslja

  Kursadzije 2
  Guca
  Seljaci
  Uslovna sloboda
Ostalo
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's
legende koncert toronto vancouver  april
kidsclub
Karte
azra
DJ
Serbiannet>
tenis
Dragan Hair Design
ciode
ciode
jewery