DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND/Shiping world wide, original cd dvd / Saljemo u sve zemlje sveta, originalne cd , dvd
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk (Narodna)
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
Video kasete
  Najnovije
  Filmovi
  Muzika folk
  Muzika rock
  Deciji
  DVD
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja | Linkovi | Katalog | Konverzija

All DVD, Boris Dvornik click here

 

Preminuo

Boris Dvornik

Boris Dvornik, jedan od najznacajnijih glumaca u istoriji Hrvatske i nekadašnje SFRJ, preminuo je juce ujutro u Splitu, javljaju hrvatski mediji, pozivajuci se na izvore iz tamošnje bolnice. Kako se u izveštajima dodaje, još nije poznato od cega je umro Dvornik, filmski, pozorišni i televizijski glumac koji je roden 16. aprila 1939. godine u Splitu, maturirao u srednjoj glumackoj školi u Novom Sadu, a potom se upisao na Kazališnu akademiju u Zagrebu. Prvi film u kojem je igrao bio je Deveti krug Franca Štiglica iz 1960. godine, i u njemu je dobio glavnu ulogu. Usledila je glavna uloga u filmu Martin u oblacima (1961) Branka Bauera. I Dvornik se ubrzo našao medu najtraženijim jugoslovenskim glumcima.

U Bauerovom filmu Prekobrojna (1962) prvi put je zaigrao s Ljubišom Samardžicem, a u ratnom ostvarenju Most (1969) Hajrudina Krvavca partner mu je bio Velimir – Bata Živojinovic. S oba ova srpska glumca ga je do ratnih 90-ih vezivalo veliko prijateljstvo. Na najvažnijem filmskom festivalu socijalisticke Jugoslavije, onom u Puli, Dvornik je 1971. godine osvojio svoju prvu Zlatnu arenu, za ulogu u ratnom filmu U gori raste zelen bor Antuna Vrdoljaka, s kojim je takode bio prijatelj. Uloge koje su mu verovatno donele najširu popularnost jesu one u TV serijama Naše malo misto (1970–1971), Kapelski kresovi (1974) i Velo misto (1981).

U vreme raspada SFRJ, kako dalje beleži Beta, Boris Dvornik je ušao u medijsku svadu s Velimirom – Batom Živojinovicem: odrekli su se jedan drugog i dugogodišnje prijateljstvo je prekinuto. U sledecoj deceniji dvaput su pokušali da se pomire, uz veliku pažnju hrvatske i srpske javnosti. Dvornik je 1992. godine nakratko bio saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, ali se posle nekoliko meseci povukao iz politike. Doživeo je moždani udar 2005. godine, i patio od posledica alkoholizma. Poslednja TV uloga bila mu je ona u seriji Ponos Ratkajevih (2007–2008). Za sobom je ostavio cetvoro dece. Njegov sin Dino Dvornik je krajem 80-ih postao velika pop zvezda, prvo u SFRJ, a potom i u Hrvatskoj.

 


 

 

Najnovije pop rok CD
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
 

Leb i sol live

  Z Joksimovic-The Best
 

EKV revisited

  Sigurno najbolje
  Colonia
  Flamingosi
  Neda Ukraden
Folk (Narodna muzika) CD
  Lepa Lukic
  Grand hitovi 21
  Stoja best of
  Mile Kitic best of
  Miljan Miljanic
  Kafanske pesme
  Usnija Redzepova
DVD
  B Dugme -USA /Kanada tour live
 

Selo gori a baba se ceslja

  Kursadzije 2
  Guca
  Seljaci
  Uslovna sloboda
Ostalo
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's
legende koncert toronto vancouver  april
kidsclub
Karte
azra
DJ
Serbiannet>
tenis
Dragan Hair Design
ciode
ciode
jewery