online prodaja originalnih CD &DVD

dr@dssound.comTel 416 421 7437. Home page klikni ovde

 

Klopka -Drugi igrani film Srdana Golubovica

Guca - Dusan Milic

na BERLINSKOM FESTIVALU

 

8 -18 Februar 2007

Ucestvovace na Berlinskom festivalu 07

Kupite originalni dvd Apsolutnih sto

 

Berlin
Filmovi “Guča” i “Klopka” na ovogodišnjem Berlinalu
sreda, 7. februar 2007.
 

57. filmski festival u Berlinu, Berlinale, biće otvoren svetskom premijerom filma o životu francuske pevačice Edit Pjaf, “La Vie en Rose”, 8. februara.

Festival u Berlinu će trajati od 8. - 18. februara, a internacionalnim žirijem koji će odlučivati o dobitnicima nagrada predsedavaće režiser i scenarista Pol Šreder poznat između ostalog po ostvarenju "Američki žigolo".

Pored Šredera u žiriju će biti još i iranska glumica Hiam Abas, glumci Mario Adorf, Gael Garsija Bernal i Vilijem Defo, producentkinja Nansun Ši i montažerka Moli Malen Stensgard.

Za vreme trajanja festivala biće prikazana 373 filma u preko 50 filmskih dvorana širom Berlina.

Među filmovima koji će biti prikazani na ovogodišnjem festivalu Berlinale nalaze se i dva domaća ostvarenja, film Srdana Golubovića “Klopka”, i ostvarenje Dušana Milića, film “Guča”.

U filmu Srdana Golubovića, "Klopka", uloge tumače, između ostalih, Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra i Predrag Miki Manojlović.

"Klopka" je priča o mladom beogradskom bračnom paru koji sa sinom Nemanjom žive kao podstanari. Njihov svet se ruši kada, posle iznenadnog srčanog napada, otkriju da Nemanja ima retku bolest. Operacija u stranom medicinskom centru je neophodna i košta 30.000 evra. Jedini način da sakupe novac leži u ponudi poptunog stranca koji zauzvrat traži da Mladen ubije izvesnog biznismena kriminalnog profila.

“Klopka” je film o čoveku koji je prinuđen da bira između života i smrti sopstvenog deteta. Priča o moralnoj dilemi glavnog junaka – da li spasiti život svoga sina tako što ceš postati ubica. O čoveku koji menja smrt za život, svoju nesreću za tuđu. O događaju koji njegovoj porodici donosi spas, a nekoj drugoj bol i pustoš. O mogućnosti izbora, koja zapravo i ne postoji… “Klopka” je film ispovest. Savremena balkanska verzija “Zločina i kazne”. O zločinu koji je spasao život detetu glavnog junaka i iskupljenju koje dolazi iznutra, iz nemogućnosti da se živi sa sopstvenim zločinom”, izjavio je režiser filma, Srdan Golubović.

Ostvarenje Dušana Milića, "Guča", biće prikazano 12. februara u okviru takmičarskog programa "Panorama" berlinskog festivala i to će ujedno biti njegova svetska premijera.

Film je inspirisan Šekspirovim komadom "Romeo i Julija" i govori o zabranjenoj ljubavi mladog člana romskog trubačkog orkestra Romea, i Julijane, kćerke šefa srpskog trubačkog orkestra, punog predrasuda o Romima.

Da bi dobio Julijaninu ruku, Romeo mora da "nadsvira" njenog oca na Saboru trubača u Guči.

Originalnu muziku za film napisao je Dejan Pejović, a veliki deo dijaloga je na romskom jeziku.

Organizatori 57. Berlinala saopštili su i kompletnu listu filmova koji će se naći u takmičarskom delu berlinskog filmskog festivala.

U ovom programu nalazi se 26 filmova, od kojih će 19 imati svetsku, 6 internacionalnu i jedan evropsku premijeru u okviru Berlinala, dok će četiri filma biti prikazana van takmičarskog programa.

Kao gosti festivala najavljeni su Robert De Niro, Džordž Kluni (George Clooney), Marien Fejtful (Marianne Faithful) i Andželina Džoli (Angelina Jolie).

Poseban program Berlinala biće posvećen američkom režiseru Arturu Penu (Arthur Penn), poznatom po ostvarenju "Boni i Klajd", kome će ovom prilikom biti uručena nagrada za životno delo.

Festival u Berlinu biće završen projekcijom novog filma Fransoa Ozona „Angel“ (Francuska, Belgija, Engleska) čija je radnja smeštena u Englesku na početku XX veka.

B92

 

A STA KAZETE VI ?

Napisite nam (samo ako ste gledali film , mi iz DS SOUNDA jos nismo ) a mi cemo da okacimo OVDE

klikni ovde i posalji e mail


 

Svi ostali CD ,DVD VHS Klikni ovde
 

serbparty azraciodeKarte