DSSound - music from yugoslavia - muzika iz jugoslavijeHow to buy / How to pay
Kako kupiti / Kako platiti

e-mail: dr@dssound.com | Phone: (416) 421-7437 | Toll free 1 877 DSSOUND/Shiping world wide, original cd dvd / Saljemo u sve zemlje sveta, originalne cd , dvd
Pop, Rock & Dance
  Najnovije
  The Best Of
  Kompilacije
  Dance
  Deciji
  Jazz i klasika
  Ostali albumi
Folk (Narodna)
  Najnovije narodna
  The Best Of
  Kompilacije
  Starogradska & Romska
  Kola & Trubaci
  Izvorne narodne
  Ostali albumi
Video kasete
  Najnovije
  Filmovi
  Muzika folk
  Muzika rock
  Deciji
  DVD
Ostalo
  Karte/Tickets
  Knjige
  Dresovi
  Slatikisi
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's

Contact | Special | Marketing | Radnja u Torontu | Toronto desavanja |Veleprodaja narodna muzika | Linkovi | Katalog | Konverzija

55. Sajam Knjiga u Beogradu


Kusturica apsolutni hit

I knjiga je roba, i to tražena, a pored poznatog reditelja na ovom Sajmu knjiga posetilaca su puni štandovi „Lagune”, „Globosino Aleksandrije”, „Stubova kulture”…

Pored toga što nam otvara veliki svet kao na dlanu, knjiga je i „roba”, a ovaj 55. međunarodni beogradski Sajam knjiga pokazuje da su neka izdanja zaista „tražena roba”.

Apsolutni hit na štandu „Večernjih novosti”, ali i na čitavom ovogodišnjem sajmu, jeste autobiografska knjiga Emira Kusturice „Smrt je neprovjerena glasina”, koja se samo do sada prodala u više od tri hiljade primeraka. Kod „Novosti” odlično „idu” i ruski klasici, dok se i nova knjiga Gorana Petrovića „Ispod tavanice koja se ljuspa” dobro prodaje.

U prstenu hale 1, na štandu „Globosino Aleksandrije”, gde su najzapaženiji naslovi Ljiljane Habjanović Đurović uobičajena slika su redovi čitalaca koji stoje i čekaju autogram autorke, na svim njenim knjigama, počev od „Igre anđela” do „Vode iz kamena”. Na ovom mestu izloženi su i prevodi na italijanski izdavačke kuće iz Barija „Sekop edicioni” dela Dušana Kovačevića, Ljubivoja Ršumovića, Uroša Petrovića, Dragomira Brajkovića i Ljiljane Habjanović Đurović.

Kod „Stubova kulture” uvek se mogu sresti najbolji srpski pisci i pripovedači, možete sa njima da porazgovarate i da dobijete potpisanu knjigu. Ovde su najtraženije nove knjige Srđana V. Tešina „Ispod crte”, kao i Veselina Markovića „Mi različiti”. Ovde može da se naruči u pretplati nova knjiga Svetlane Velmar Janković „Kapija Balkana, Brzi vodič kroz prošlost Beograda”, (a koja će se pojaviti početkom sledeće godine), uz ekskluzivni popust od 60 odsto.

U Areni hale 1, jedan od naših najvećih izdavača „Laguna” može da se pohvali i sjajnom prodajom. Među nekima od naslova koji se najviše traže su „Memoari nevaljale devojčice” nobelovca Marija Vargasa Ljose, „Ljudi i dečaci”, novi roman Tonija Parsonsa, kao i „Julija” En Fortije, kao nova verzija legendarne Šekspirove tragične priče o Romeu i Juliji. Na listi traženih „Lagune” je i knjiga nobelovke Herte Miler „Ljuljaška daha”, kao i dve tematske zbirke pripovedaka Ive Andrića, o Beogradu i o malim i neobičnim ljudima.

I „Službeni glasnik” dobro prodaje knjigu nobelovca Ljose „Rečnik zaljubljenika u Latinsku Ameriku”, pa i knjige iz nove edicije „Srbija i komentari”, a kod „Evro-Đuntija” dobro se prodaje popularna „Sumrak saga” Stefani Majer, „Pusti pravog da uđe” Jona Ajvide Lindkvista, kao i „Vizantija” DŽ. DŽ. Noriča.

Izdavačka kuća „Paideja” nastupa i ove godine sa proverenim naslovima, i pored „Koelja”, koji je uvek tražen, interesovanje postoji i za nastavak memoara Maje Plisecke „Trinaest godina kasnije”, kao i za poemu klasika Viktora Igoa „Bog”. Kod „Paideje” mogu se naći jedinstvene džepne knjige: „Pesme” Tomasa Hardija, Umberta Eka „Spisi o moralu” i „Između laži i ironije”, Žaka Prevera „Barbara i druge pesme”... Za poznavaoce tu su Sabrana dela Konstantina Leontjeva (I-IV) i poezija Silvije Plat. Inače, „Paideja” najavljuje i Sabrana dela velikog američkog pisca Filipa Rota, pored toga što je poznata kao ekskluzivni izdavač DŽ. M. Kucija, Ijana Makjuana, Zebalda, Alesandra Barika.

Jedna od najbolje prodavanih knjiga na štandu Srpske književne zadruge delo je Darka Tanaskovića: „Islam – dogma i život” koje je, posle izdanja u jubilarnom Stotom kolu, doživelo drugo izdanje u ediciji hitova u kojoj, zlatnim slovima, izlaze naslovi Mome Kapora, Danka Popovića, Grozdane Olujić... Vrhunska znanja profesora i islamologa Tanaskovića ispisana su izvanrednim stilom, punim elegancije i spisateljskog iskustva, kako kaže urednik Dragan Lakićević.

Kod „Tanesija” traže se oba izdanja „Lamenta nad Beogradom” Miloša Crnjanskog sa tridesetak slika i pedesetak crteža Mome Kapora, ono latinično, sa prevodima na francuski, engleski, italijanski, poljski, španski, nemački, kao i ćirilično, sa CD i snimkom Miloša Crnjanskog koji čita „Lament”. Čitaoci vole i najbolje japanske priče 20. veka „Veština senčenja”, kao i najstariju fantastičnu priču o Japanu „Priču o sekaču bambusa”.

Na štandu „Albatrosa plus” tražena su dela: „Imperije, Logika vladavine svetom, od Starog Rima do SAD” Herfrida Minklera i „Identitet Evrope” Tomasa Majera, a ovaj izdavač ekskluzivno nudi i monografiju „Knez Aleksandar Karađorđević” Nebojše Jovanovića. Roman narodnog poslanika Aleksandra Jugovića „Montana” dobro se prodaje na ovom štandu, kao i različiti englesko-srpski i srpsko-italijansko-francuski rečnici. Kod „Mono i Manjane” zapažene su knjige Robina Šarme „Vođa bez titule”, naizgled jednostavna ljubavna priča „Dvoje” Irisa Hanike, kao i roman „Male ruke” Andres Barbe.

M. Vulićević
objavljeno: 30.10.2010.

 

 

 

Najnovije pop rok CD
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
 

Leb i sol -I taka nekaka

  Z Joksimovic-The Best
 

Tose proeski -dupli CD

  Severina
  Colonia platina
  Kiki Lesandric
  Marija Serifovic
Folk (Narodna muzika) CD
  Lepa Brena
  Grand axal dupli CD
  Stoja best of
  Mile Kitic best of
  Saaban Saulic -
  Kafanske pesme
  Usnija Redzepova
DVD
  Vratice se Rode -serija 5 DVD
 

Vratice se rode -seria 5DVD

  Kursadzije 6
  Klopka
  Bajaga live
  Tri majstora
Ostalo
  RENTIRAJTE DVD Online
  CLEARENCE
  VEEELIKI POPUST
  BOX SETOVI-discount
   
  TOP LISTA
  SPECIAL OFFER
  ESSENTIAL CD's